Ahmet Ercan’dan Çanakkale Depremi açıklaması '7.4 büyüklüğünde deprem görülecek'

Ahmet Ercan’dan Çanakkale Depremi açıklaması '7.4 büyüklüğünde deprem görülecek'
Çanakkale Yenice'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi.

Çanakkale Yenice'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem Bursa, Balıkesir, Yalova, İstanbul ve pek çok çevre illerde de hissedilerek paniğe neden oldu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün geceki 4.9 büyüklüğündeki depremin, 'gerginlik' belirtisi olduğunun altını çizdi. Ercan, geçmiş yıllarda yaşanan depremleri de hatırlatarak, bu aralığın M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebe olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden açıklayıp uyardı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir.

ekran-goruntusu-2024-03-05-075741.png

Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üzerinden Yenice’ye sarkan Kuzey Anadolu Kırığının en güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu’na uzanmaktadır. Bu kırık üzerinde 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 M7,2 depremleri olmuştur” dedi.

“BÜYÜK DEPREMLER GÖRÜLECEKTİR”

ekran-goruntusu-2024-03-05-075801.png

Ercan, “Yerin yapısal evriminde, Karasu, Adapazarı, Pamukova, Yenişehir, Bursa, Ulubat, Manyas, Gönen, Yenice, Kazdağı’nı Altınoluk’da aşarak, Edremit Körfezine inen yeni bir boğaz oluşuyor. Milyonlarca yıllık bu süreçte, bu yol boyunca büyük depremler ile yer kırılmaları görülecektir.

Canlılar gibi Yeryuvarı, Yeryuvarı kabuğu da evrim geçirerek yamuluyor, devriliyor, kırılıyor, göçerek biçimini değiştiriyor, dağları, ovaları, gölleri, ırmakları, geçitleri, sulak tarım alanlarını depremlerle, kırılmalarla avkulanarak oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.