Adliyeden kaçan hükümlülere yardım ettikleri gerekçesiyle 2 kişi tutuklandı

Adliyeden kaçan hükümlülere yardım ettikleri gerekçesiyle 2 kişi tutuklandı
Mersin'de, adliyeden 2 hükümlünün kaçmasına ilişkin 'hükümlünün kaçmasına imkan sağlama' suçundan 2 kişi tutuklandı.

Mersin'deki adliyede, iki hükümlünün firar etmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada, iki kişi 'hükümlünün kaçmasına imkan sağlama' suçlamasıyla tutuklandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada adliye nezarethanesinden firar edenler olduğu iddialarına karşı açıklama yaptı.

Açıklamada, Mersin Adalet Sarayı'nda nezarethane olmadığı, hükümlü ve tutukluların duruşma öncesi bekledikleri 'güvenlikli bekleme salonları' olduğu vurgulandı. Açıklamada, güvenlikli bekleme salonlarında hükümlü ve tutukluların güvenliğinin sağlanması için ilgili kolluk birimince yeterli sayıda personel görevlendirildiği belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"5 Mart günü, başka suçlardan yargılanan hükümlüler H.A. ve A.Y, adalet sarayındaki güvenlikli bekleme salonlarında beklerken, görevli jandarma personelinin başka bir işle meşgul olması sebebiyle fırsat bulan hükümlüler, kapının kilidini duvardan çıkartarak kaçmışlardır. Olayın hemen ardından hükümlülerden A.Y. yakalanmış, H.A'nın ise yakalanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Hükümlülerin kaçmasına yardımcı olduğu düşünülen 'hükümlünün kaçmasına imkan sağlama' suçundan şüpheliler H.H. ve A.G, tutuklanmıştır. Görevli jandarma personeli hakkında ise adli işlem başlatılmıştır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.