Adeta gençlik iksiri İçeriğini duyanlar pazara koştu

Adeta gençlik iksiri İçeriğini duyanlar pazara koştu
Hamsinin derisinde bulunan jelatinin kolajen içerdiğini belirten uzmanlar, kadınların bu balığa olan talebini artırdı.

Hamsi, kadınların genç kalmasına yardımcı oluyor. Karadeniz'in vazgeçilmez balığı hamsi, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlık ve güzellik için de faydalı. Araştırmacılar, hamsinin derisindeki jelatinin kolajen adı verilen ve cildin elastikiyetini artıran bir madde içerdiğini belirtiyorlar. Bu nedenle, özellikle kadınlar hamsiyi daha çok tüketmeye başladılar. Samsun'da balıkçılık yapan esnaflar da, eskiden hamsi kokusundan şikayet eden kadınların şimdi eşlerine hamsi almasını istediklerini ifade ettiler.

aw131981-03.jpg

Hamsinin insan cildini güzelleştirdiğini bildiğini söyleyen Serkan Göçer, Her balık türünün vücudun farklı organlarına yararlı olduğunu duymuştum ama hamsinin de cilde yararlı olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor” dedi.

Kolajenin faydalarının açıklanmasının ardından hamsiye olan ilginin arttığına değinen balık satıcısı Onurcan Köse, “Hamside kolajen olduğunu ben de yeni öğrendim. Hamsinin derisindeki kolajen olduğu profesörler tarafından duyuruldu. Kolajen, güzellik ve gençlik iksiri olarak adlandırılıyor. Hamsi, cildi güzelleştirmenin yanı sıra kılçığı da kemik erimesine faydalıymış.” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.