Abdüllatif Şener’i tutanak yalanladı

Abdüllatif Şener’i tutanak yalanladı
CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turunda da Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini canlı yayında açıklamıştı. Şener, "1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım" demişti ancak oy kullandığı sandık tutanağı Şener’i yalanladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, iki seçimde de Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini Halk TV ekranlarında açıklamıştı. "1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım" diyen Şener'in bu açıklamaları büyük tepki çekti. Abdüllatif Şener'in oy kullandığı sandık tutanağı ortaya çıktı. Sandıktan geçersiz oy çıkmaması dikkat çekerken gazeteci Barış Pehlivan sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım yaptı.

“GEÇERSİZ OY ÇIKMADI”

Abdüllatif Şener'in oy kullandığı sandıktan geçersiz oy kullanmadığını tutanakla paylaşan Pehlivan, "Edindiğim bilgiye göre, Şener oyunu ailesiyle birlikte Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kullandı. Sandık numarası ise 4090. 4090 numaralı sandıkta görevli CHP müşahidi ile görüştüm. Kendisi Şener’in ikinci turda o sandıkta oy kullandığına tanık olduğunu belirtti. Ve ikinci turdaki o sandıktaki tutanakları inceledim. Buna göre, o sandıkta toplam 321 seçmen oy kullanmış. Sanıktan 57 oy Recep Tayyip Erdoğan’a, 264 oy ise Kemal Kılıçdaroğlu’na çıkmış. Asıl çarpıcı olan ise sandıktan hiç geçersiz oy çıkmamış" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MI OY VERDİ?

Şener iddia ettiği gibi geçersiz oy kullanmamış diyen Pehlivan, “O sırada CHP’den istifa ettiği ve ilk turda Sinan Oğan’a oy verdiği düşünülürse, Abdüllatif Şener’in ikinci turda Erdoğan’a oy verdiği kanısını güçlendiriyor. Kaldı ki, aynı sandıkta birinci turda çıkan 11 Sinan Oğan oyunun hepsinin Recep Tayyip Erdoğan’a gittiği de gözlemleniyor. Bu son duruma dair Şener’i aradım, mesaj da attım ancak ulaşamadım” açıklamalarında bulundu.

İşte Abdüllatif Şener’in oy kullandığı sandığa dair 28 Mayıs tarihli sonuç tutanağı…

whatsapp-image-2023-06-16-at-10-14-17.jpeg

liuklhuil.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.