ABD’li dev bankadan altın için bomba tahmin

ABD’li dev bankadan altın için bomba tahmin
ABD’li ünlü banka yeni yılda altın için rekor bir tahminde bulundu.

Altın yatırımcıları, dolar kurunu ve Amerika'dan gelen açıklamaları sıkı bir şekilde takip ediyor. Ons altın, piyasadaki etkisiyle 2 bin dolar seviyesinin üzerinde seyrini sürdürmekte, gram altın ise bin 900 seviyelerine yaklaşarak güçlü bir performans sergiliyor.

Amerika'nın önde gelen bankalarından biri olan BofA, altın için oldukça dikkat çekici bir analiz sunuyor. Ons altın, son yedi ayın zirvesine Fed'in faizlerindeki gevşeme beklentisiyle ulaştı. 2 bin dolar seviyesinin üzerinde seyreden ons altın, destek bulduğu bir ortamda gram altını rekor seviyelere taşıyor.

Bank of America ekonomistleri, gelecek yıl altının en güçlü yatırım araçlarından biri olacağını öngörüyorlar. BofA'nın 2024 Metal ve Madencilik Görünüm Raporu'na göre, Orta Doğu'daki çatışmalar altını desteklemeye devam edecek ve faiz oranlarına bağlı bir yatırım aracı olarak değerini koruyacak.

Bankanın analistleri, çatışmaların petrol ile olan ilişkisi nedeniyle altının tarihinin en yüksek seviyesine ulaşabileceğini belirtiyorlar. Şu anda 2 bin dolar seviyelerinde seyreden altın, tüm faktörler eşitlendiğinde 2 bin 400 dolara kadar çıkabilir. Bu, altın yatırımcıları için oldukça heyecan verici bir gelişme olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum