81 ilde hayata geçirildi 'Tüm binalara uygulanacak'

81 ilde hayata geçirildi 'Tüm binalara uygulanacak'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi uygulamasının kapsamı genişliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama 81 ilde hayata eş zamanlı olarak hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki, yeni sistemin 144 bin binada uygulandığını belirtilerek "Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak uygulamaya başladığımız ve belirli periyotlarla denetleyeceğimiz, 'Bina Kimlik Sistemi' ile kolon kesme, kaçak kat çıkma gibi durumların önüne geçeceğiz." dedi.

Bakan Özhaseki, vatandaşların yeni istem ile mobil cihazlarından binaların üzerinde QR kodları okutarak bina hakkında genel bilgileri öğrenebileceğini ve e-Devlet üzerinden daha detaylı bilgilere ulaşabileceğini belirtti.

O BİNALARDA DAHİL EDİLECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından 'Bina Kimlik Sistemi'ne ilişkin paylaşılan videoda yer alan bilgilere göre denetim faaliyeti sona eren binalara, ekipler dijital kimlik belgesini oluşturup binaya monte ettiğini belirtildi. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada 2021'den önceki yapıların da benzer şekilde kimlik bilgilerinin oluşturulup sisteme entegre edilmesinin hedeflendiği açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.