3 Farklı şekilde tüketiliyor! Mide hastalıklarını anında iyileştiriyor, kanser riskini azaltıyor

3 Farklı şekilde tüketiliyor! Mide hastalıklarını anında iyileştiriyor, kanser riskini azaltıyor
Birçoğumuzun kahvaltı sofrasında yer alan fakat faydalarından habersiz olduğumuz o minicik ürünün faydaları saymakla bitmiyor...

Zeytinin faydaları bir yana dursun içerisinde bulunan çekirdeğin faydaları saymakla bitmiyor.

Kulaktan dolma bilgilerle bazılarımız çekirdek yutmanın zararlı olduğunu düşünüyor olsak da zeytinin çekirdeği tam tersine şifa deposu.

3 FARKLI ŞEKİLDE TÜKETİLEBİLİYOR

Sert yapısından dolayı kolaylıkla yutamayanlar için zeytin çekirdeği kurutularak, tozu çay olarak demlenerek yada direkt yutarak tüketilebiliyor.

zeytin-cekirdegi-yutmanin-faydalari-nelerdir-kanser-riskine-son-zeytin-cekirdegini-yutarsam-neolur-h1570049118-4fdaf1.jpg

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Mide Yanmasına İyi Gelir

Midenizde geçmeyen bir yanma hissinden şikâyet ediyorsanız bu rahatsızlığınızı zeytin çekirdeği yutarak iyileştirebilirsiniz. Yutacağınız zeytin çekirdeği, midenize eriştiğinde anında eriyecek ve midenizin rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Sindirime İyi Gelir

Zeytin çekirdeği, sindirim problemi ile başı dertte olan insanlar için ilaç gibidir. Düzenli olarak zeytin çekirdeği yutarak kabızlık gibi problemlerin iyileşmesini sağlayabilir, çok daha sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz.

ekran-alintisi-003.jpg

Kanser Riskini Azaltır

Zeytin çekirdeği, iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücreleri tahribata uğratmaya hazırdır. Zeytin çekirdeği yutmak; başta mide kanseri ve prostat olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı koruyucu bir kalkan gibidir.

Antioksidandır

Zeytin çekirdeği, iyi bir antioksidan özelliğe sahiptir. Zeytin çekirdeği yutmak, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına ve daha sağlıklı bir bedene sahip olmaya büyük yardımcıdır.

Ağrıları Azaltır

Yeni oluşan bir kırık ya da çıkık problemi ile karşı karşıyaysanız zeytin çekirdeği yutarak ağrılarınızı hafifletmeyi deneyebilirsiniz. Zeytin çekirdeğini yutarak ya da ezerek tükettiğinizde kırık ve çıkık kaynaklı ağrılara karşı ilaç görevini görüp rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.