27 yaşındaki Aylin 25 yıllık muhtarı alt etti

27 yaşındaki Aylin 25 yıllık muhtarı alt etti
Aylin Hasret Otlu, 5 bin 200 nüfuslu Metin Oktay Mahallesi'nde gerçekleşen muhtarlık seçimlerinde, aralarında 25 yıllık eski muhtarın da bulunduğu 3 erkek rakibini geride bırakarak zafer elde etti.

Ankara'da inşaat mühendisliği eğitimini tamamlayan ve şu anda yerel yönetimler bölümünde öğrenim gören 27 yaşındaki Aylin Hasret Otlu, 5 bin 200 nüfuslu Metin Oktay Mahallesi'nde gerçekleşen muhtarlık seçimlerinde, aralarında 25 yıllık eski muhtarın da bulunduğu 3 erkek rakibini geride bırakarak zafer elde etti. Otlu, bu başarısının ardından mahallesine hizmet etmek için kolları sıvadı ve mahalle sakinlerinin desteğiyle göreve başladı.

Aylin Hasret Otlu, eğitim hayatının ardından bir süre fotoğrafçılık yapmasının ardından, arkadaşlarının teşvikiyle muhtarlık seçimine girmeye karar verdi. Öncelikle sınava girerek, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü'nü kazandı ve kaydını yaptırdı. Henüz 1. sınıf öğrencisi olan Otlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan ve 5 bin 200 nüfusa sahip Metin Oktay Mahallesi'nde muhtarlık için adaylığını koydu. Eski muhtar Yüksel Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 3 erkek adaya karşı seçimi kazanarak mahalle muhtarı oldu.

Mahalle halkına hizmet etmek için yola çıkan Otlu, mahallesini birlikte yönetme sözü verdi. Sokaklara ve caddelere 2-3 kişilik mahalle komiteleri kurmayı planlayarak, mahalle sakinlerinin katılımını ve yönetimde söz sahibi olmalarını sağlamayı hedefliyor. Özellikle akşam karanlığında sokakta güvenliği sağlamak adına kadınların ve gençlerin rahatça dolaşabilmelerini önemsiyor.

Kadınlardan büyük destek aldığını belirten Aylin Hasret Otlu, kadınların cesaretlerini göstermeleri gerektiğini ve her alanda var olabileceklerini ifade etti. İnşaat mühendisi, fotoğrafçı, ve şimdi de muhtar olarak farklı alanlarda aktif olan Otlu, risk almaktan korkulmaması gerektiğini ve kadınların her alanda var olmaya devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.