2024 refah payı belli oldu mu 'Milyonlarca kişinin hesabına o tarihte...'

2024 refah payı belli oldu mu 'Milyonlarca kişinin hesabına o tarihte...'
Milyonlarca emekli yeni yapılan düzenlenmelerden sonra zamlara ilişkin rakamların açıklanmasını bekliyor. Peki refah payı belli oldu mu?

Ekonomi piyasalarındaki dalgalanmalar ve ani fiyat artışları sebebiyle düşük gelir grubundaki emekli kesimin maddi koşullarını göz onunde bulundururak bir dizi düzenlemeye gidildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yaşam standlarının yukarı çekilmesi hediefleniyor. Bu reformlar arasında en çok konuşulan ise seyyaen ve refah payı zammı olarak öne çıkıyor.

para.jpg

Yeni yılla birlikte gelen reformlar emeklilerinde beklentilerini arttırdı. Ocak ayının gelmesiyle birlikte emekliler konuya ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine sadece enflasyon artışı beklenmiyor. Ancak bir reform olacak. Bu kapsamda iki değerlendirme bulunuyor. İlkine göre, emeklilerin enflasyon zammı refah payı ile artırılabilir. Öte yandan emeklilerin zam oranlarının yüzde 50 seviyelerine ulaşması bekleniyor.

TABAN AYLIK YÖNTEMİ!

Ayrıca, söz konusu güncellemelerde ikinci formül de taban emekli aylığına yönelik… Bu kapsamda halen 7 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı ödemesinin artırılması bekleniyor. Burada da 10 bin lira seviyesi konuşuluyor. Söz konusu iyileştirmenin de 3 Ocak tarihinde açıklanması bekleniyor. Refah payı ve taban aylık artışı yasa ile sağlanacağı için, hazırlanacak düzenleme hızla Meclis'e sevk edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.