16 Ocak'ı bekleyin Ek emekli zammı için alternatif çalışma Erdoğan'ın masasında

16 Ocak'ı bekleyin Ek emekli zammı için alternatif çalışma Erdoğan'ın masasında
Memur emeklisi ile işçi emeklisinin aldığı maaşlar arasında uçurum oluşması üzerine ekonomi yönetimin alternatif bir çalışma yaptığı ortaya atıldı. Düşük maaş alan milyonlarca emeklinin gözü çıkacak kararda.

Emeklilere bir nebze nefes aldıracak çalışmalarda son haftaya gelindi. Memur ve işçi emeklisi arasındaki maaş farkının artması üzerine hükümet kanadından gelecek son karara gözler çevrildi.

Ekonomi yönetimi de enflasyonu düşürme çalışmalarını sektere uğratmadan emekli maaşları arasındaki uçurumu kapatmak üzere alternatif çalışmalar üzerine yoğunlaştı. Son çalışma kapsamında en düşük emekli maaşının 10 bin TL üzerine taşınarak bir düzeltmeye gidilmesi bekleniyor. Çalışmaların ise bu hafta bitmesi bekleniyor.

EMEKLİNİN ENFLASYON FARKI YÜZDE 37.56'DA KALDI

Hafta başı açıklanan enflasyon verisinin ardından memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı belli olmuştu. TÜİK'in tepki çeken hesabına göne 2023'ün son altı ayında enflasyon yüzde 37,56 oranı olarak açıklandı.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAMMI NE KADAR?

Toplu sözleşmeden kaynaklanan yüzde 15’lik fark altı aylık enflasyon farkına eklendiğinde memur ve memur emeklilerine yapılacak zam yüzde 49,25 oranında kendini gösterdi.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİNİN ZAMMI DÜŞÜK KALDI

Herhangi bir toplu sözleşme farkı almayan işçi ve Bağ Kur emeklisinin zammı ise yüzde 37,75 oranındaki enflasyon farkından oluştu. Memur emeklileri ile işçi ve Bağ Kur emeklileri arasındaki uçurum iyice derinleşti.

EMEKLİ MAAŞLARI ARASINDAKİ UÇURUM EK ZAM BEKLENTİSİ OLUŞTURDU

Memur ve işçi emekli maaşlarındaki farklılık toplumda yeni bir düzenleme beklentisini beraberinde getirdi. Hükümet ise aradaki farkı kapatmak üzere çalışmalara başladı. Alternatif çalışmanın ise bu hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

16 OCAK'TA GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Hürriyet gazetesinin aktardığı habere göre emekli maaşlarına enflasyon farkına ek bir zam yapılması için yasal bir düzenleme gerekiyor. Alternatif ek zam çalışmasının onay alması halinde yasal değişikliğin 16 Ocak’tan sonra TBMM’de görüşülmesi bekleniyor. Yapılacak ek zammın emeklinin Ocak maaşına eklenmesinin yetişmeme durumunda ise, ek zamlar bir ay sonraki maaşlara eklenerek ödenmesi öngörülüyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.