14 Şubat'ta çiçek bilmecesi Sevgilime hangisini alsam

14 Şubat'ta çiçek bilmecesi Sevgilime hangisini alsam
Sevgilinize hangi çiçeği alacağına karar veremiyorsanız size bir kaç önerimizi var.

Sevgililer gününde sevgilinize ne hediye alırsanız alın, nereye götürürseniz götürün eğer o gün çiçek vermemişseniz bir şeyler eksik kaldı demektir.

Kadınlar aldıkları hediyelerin maddi değerine kadar duygusal mesajlarına da önem veriyor. Sevgilinize pırlanta bir kolye almış olsanız bile yanında vermediğiniz bir çiçek aşkınızı incitebileceğini unutmayın. Ya da lüks bir restoranda rezervasyon yaptığınız da bile karşınızdaki hanım masaya ne zaman güllerin geleceğini bekliyor olabilir.

papat.jpg

Kadınlar en çok gül, karanfil, orkide ve papatya ve lale almaktan hoşlanıyor. Son günlerde bunlara bir de lavanta eklenmiş durumda. Yalnız baştan söyleyelim sevgililer gününde sevgilinize gül yerine karanfil gönderirseniz büyük hata yapmış olursunuz. Kadınlar renkli mis kokulu karanfil demetlerini de çok sever ancak sevgililer gününde değil.

gullerrenkli.jpg

Sevgililer gününde kız arkadaşınıza vazo çiçeği göndermek daha uzun ömürlü olsun diye saksı çiçeği göndermek istiyorsanız en iyi seçim orkide olabilir. Beyaz, pembe, mor ya da alacalı olsun orkideye hayır diyecek bir hanım hemen hemen yok gibidir.

İlişkinizin daha başlarındaysanız ya da genç bir sevgiliniz varsa bir papatya demeti çok uygun olabilir. Ama sevgililer gününün olmazsa olmazı güllerdir.

Peki güllerin renkleri ya da sayılarının anlamı var mı?

Sevgilinize tek bir gül vererek, onun tek ve özel olduğunuzu anlatabilirsiniz. 2 gül vererek aşkınızın karşılıklı olduğunu dile getirebilirsiniz. Seni seviyorum demenin en kolay yolu ise ona 3 gül vermenizdir. 33 gül vermek ise aşkının geçici olmadığını anlatmak isteyen erkekler için uygun olabilir.

Hatırlatmakta fayda var çiçek yolu ile evlilik teklifi etmek isteyenlerin ise kesenin ağzını açması gerekiyor. 108 gül alan bir kadın, sevgilisinin kendisi ile evlenmek istediğini hemen anları. Yalnız gülleri tek tek saymasını beklemeden kaç gül olduğunu baştan söyleminizde fayda var.

Gelelim güller ve renklerine...

Bir kadını etkilemenin en bilindik yolu kırmızı güllerden geçer. Kırmızı gül tutkulu bir aşkı anlatır.

kirmizi1.webp

Sarı gül, sanıldığı gibi ayrılığı temsil etmez. Sevgilisinden ayrılmak isteyen birinin çiçek gönderdiği de pek rastlanır bir şey değildir. Sarı güller güçlü bağları temsil eder.

Pembe güller neşe, mutluluk ve sevgiyi temsil eder.

Beyaz güller ise saf, masum bir aşkı anlatır.

Mavi gülün anlamı ise biraz farklıdır. Doğal bir gül olmadığı için mavi bir gül bulmak zaman alabilir. Mavi gül gönderen bir erkek karşısındaki hanıma onu çok merak ettiğini ve tanımak istediğini anlatır.

Önemli not: Hangi çiçek neyi simgelerse simgelisin sevgilinize alacağınız ne güzel çiçek onun en sevdiği çiçek olacaktır. Eğer bu çiçek gül değil ise bir aranjman yaptırarak içine güller yerleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.