Zimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdürünün cezası belli oldu

Zimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdürünün cezası belli oldu
Eskişehir'de bir bankada şube müdürü olarak çalışan Ayşe Pelin Üner'in zimmetine 5 milyon lira geçirdiği belirlendi. Ayşe Pelin Üner'e 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Eskişehir'de hizmet veren bir bankada şube müdürü olan Ayşe Pelin Üner hakkında,2023 yılında hesabı olan müşterinin kendisinden habersiz para transferi yapıldığını hakkında şikayette bulunması üzerine inceleme yapıldı. İnceleme sonucunda şube müdürünün uyuyan hesap’ olarak bilinen, yaşlı ve internet bankacılığını kullanamayan müşterileri belirlediği, paraları farklı hesaplara aktardıktan sonra kendi hesabına gönderdi belirlendi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürüttüğü soruşturma sonucunda Üner’in 5 milyon 331 bin 852 TL'yi kendi hesabına geçirdiği ayrıca müşterilerin bilgisi olmadan toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 Euro ve 120 bin Dolar tutarında usulsüz işlem yaptığı belirlendi.

zimmetine-5-milyon-lira-geciren-banka-mu-41284-1.jpg

Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ayşe Pelin Üner hakkında, zimmete para geçirme suçundan 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi. Soruşturmanın başlamasıyla birlikte sanık Üner, zimmetine geçirdiği 5 milyon 331 bin 852 TL'yi bankaya geri ödedi. Mahkeme pişmanlık yasasından faydalanan Ayşe Pelin Üner'e 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.