Yurtdışına çalışmaya gidecekler dikkat!

Yurtdışına çalışmaya gidecekler dikkat!
Almanya’da hükümetin Avrupa Birliği dışından gelen vasıflı işçilerin göç etmesini kolaylaştıracak yasası Meclis'ten geçti. Bu yasa ile beraber Türkiye'den Almanya'ya gidecek olan işçiler de faydalanabilecek.

Federal Meclis’te yapılan oylamada nitelikli işgücü sıkıntısıyla mücadelede yardımcı olacak söz konusu yasa tasarısı hükümeti oluşturan Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’nin (FDP) oylarıyla kabul edildi.

Böylelikle, Federal Meclis, hükümetin Almanya'ya Avrupa Birliği dışından göçmenlerin gelmesini kolaylaştırıcı tedbirler alması konusunda yolu açtı. Oylamada ana muhalefetteki Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ve Almanya için Alternatif Partisi (AfD) yasa tasarısına ret oyu verirken, Sol Parti çekimser kaldı.

Federal Meclis’te 661 milletvekilinin katıldığı oylamada yeni kanuna 388 “evet”, 241 “hayır” oyu kullanıldı. 31 milletvekili de çekimser oy verdi.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, mecliste yasaya ilişkin konuşmasında, yasayla Almanya'nın "dünyanın en modern göçmenlik yasasına" sahip olacağına savunarak, nitelikli göçmenler için bir sonraki adımın "bürokrasiyi önemli ölçüde azaltmak" olacağını vurguladı.

Yasayla, Alman hükümeti, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde nitelikli işgücü sıkıntısıyla mücadele etmeyi hedefliyor. (AA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.