Yunanistan’da 6 Türk infaz edildi

Yunanistan’da 6 Türk infaz edildi
Yunanistan, Lutsa’da dün gece yaşanan silahlı saldırı ülke gündemine bomba gibi düştü. Bir otomobilin içindeki 6 kişiye yönelik silahlı saldırı sonucu ölenlerin Türk olduğu iddia edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yerel saatle dün akşam 19.00 sularında Arionos Caddesi’nde meydana gelen olayda araçtaki beş kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, olay yerinin yakınlarında, bir diğer kişinin de ölü bulunduğu belirtildi. Yunan medyası yetkililerin bir mafya hesaplaşması olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Yunan televizyonu ERT, polislerin olay yerinde, 25 mermi kovanı bulunduğunu ve incelemelerin devam edildiğini açıkladı.

1-001.jpg

Yunanistan’daki, Proto Thema gazetesi, öldürülenlerden birinin daha önce yasa dışı yollarla Yunanistan’a girmekten gözaltına alındığını belirtirken, Yunan polisinin diğer 5 kişinin kimliğini tespit etmeye çalıştığını duyurdu.

Yunan medyası, öldürülenlerin Türk olduğunu ve aynı zamanda Fransız kimlik belgesi olduğunu bazı kaynaklara dayandırarak iddia etti. Polisler bu belgelerin orijinalliğini incelediklerini de açıkladı. Uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı şüphelenilen bu kişilerin Yunanistan ve Fransa’da aktif olduğu da öne sürüldü.

2-001.jpg

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, saldırganların önce otomobile önden ateş açtığı daha sonra ise mavi renkli aracın yanlarını hedef alarak yolcuları ve şoförü öldürdükleri belirtildi.

İncelemeleri sürdüren Yunan polisi, mavi renkli otomobilin plakasının sahte olduğunu duyurdu. Aracın plakasının bir bant ile tutturulduğunu tespit eden Yunan polisi araçta silah ya da uyuşturucu bulunmadığını da aktardı.

3.jpg

Olay yerini analiz eden Yunan polisinden bir kaynak, şoförün saldırıdan kurtulduğunu ve araçtan çıkmayı başardığını fakat daha sonra ölü halde bulunduğunu belirtti.

Şoförün yakın mesafeden çok kez vurularak öldürüldüğü açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.