Yozgat'ta yolcu otobüsü şarampole uçtu! 12 ölü, 20 yaralı

Yozgat'ta yolcu otobüsü şarampole uçtu! 12 ölü, 20 yaralı
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

Sivas'tan İstanbul'a seyreden A.T. yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, Yozgat’ın Sorgun İlçesi Mükremin Kavşağı yakınında kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düşmüş ve ilk belirlemelere göre 11 kişi yaşamını yitirmiş 20 kişi de yaralanmıştı. Yozgat Şehir Hastanesi ve Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan bir yolcunun da yaşamını yitirmesiyle kazada ölü sayısı 12’ye yükseldi.

aw012497-01.jpg

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kazaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Maalesef elim bir kazayla karşı karşıyayız. İlk verilen bilgilere göre, Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan bir firmaya ait otobüsümüz geldiği istikametten yolun karşı şeridine geçerek şarampole yuvarlanmış. Maalesef hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız olayın ilk anından itibaren burada bizimle beraber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD'ımız, Kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun'daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir."

Vali Özkan, kazada yakınlarının durumu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların 112 Acil Servis hattını arayabileceğini söyledi.

aw012497-02.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

Fotoğraf: DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.