YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
3,5 milyondan fazla üniversite hayali kuran adayların heyecanı devam ediyor. Adaylar, tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan üç oturumlu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci tercih dönemine girmişti. 27 Temmuz’da başlayan YKS tercih süreci bugün saat 23.59 itibarıyla sona erecek. Tercih döneminin bitmesine sayılı saatler kala milyonlar, tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Tercih sonuçlarına göre hangi üniversite ve bölümde eğitim alacağını merak eden adaylar, nefesini tutup sonuçların açıklanmasını bekliyor.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz sene tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlamış ve 5 Ağustos'a kadar devam etmişti. YKS yerleştirme sonuçları ise ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 15 Ağustos 2022 tarihinde saat 08.00'den itibaren adayların erişime açılmıştı. Yine 2022'de YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 – 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 – 24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmıştı. 2023 YKS tercih sonuç tarihi ÖSYM tarafından henüz açıklanmadı ancak, geçen yıl tercih takvimine göre hesap edildiğinde bu yılki tercih sonuçlarının 18 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.