YKS giren adaylar dikkat

YKS giren adaylar dikkat
ÖSYM, 2023 YKS'ye giren okul birincisi adayların ÖSYM aday işlemleri sistemindeki okul birinciliği bilgilerini kontrol etmelerini için açıklama yaptı.

Selin TURŞAK / KAMU SON HABER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, YKS 2023 sınavı ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Açıklamada 2023-YKS: Okul Birincisi Olan Adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki Okul Birinciliği Bilgilerini Kontrol Etmeleri istendi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi;

"Ortaöğretim kurumlarının 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı okul birinciliği bilgisi, 2023-YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılmak üzere MEB e-okul sisteminden 11 Temmuz 2023 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okul birincisi olan adayların bu bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 12-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında kontrol etmeleri; okul birinciliği bilgisinde eksiklik veya hata olan adayların 25 Temmuz 2023 tarihinde saat 16.00’ya kadar MEB e-okul sisteminde gereken düzeltmeleri yaptırmış olmaları gerekmektedir. Bu süre tamamlandıktan sonra okul birinciliği bilgisinde düzeltme/değişiklik yapılamayacaktır. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Başkanlığımıza yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okul birincisi olan 2023-YKS adaylarına önemle duyurulur.

yks.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.