Yıllardır yanlış tüketiliyormuş; Vücuda adeta format atıyor

Yıllardır yanlış tüketiliyormuş; Vücuda adeta format atıyor
Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, çinko eksikliği olan kişilere karpuz çekirdeği tavsiyesinde bulundu.

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, çinko eksikliğinin sağlık açısından olumsuz etkilerine değinindi. Arıca, çinko eksikliğinin vücutta yaraların oluşması, sık enfeksiyonlar, saçların ve tırnakların incelmesi gibi durumlara da yol açabileceğini dile getirerek, “Çinko en çok kırmızı etlerde, yumurta sarısında, baklagillerde, sarımsakta, kabak çekirdeğinde yüksek oranda bulunur. Kabak çekirdeği yaklaşık 10 katı oranında çinko miktarı en yüksek olan üründür” ifadesini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-09-10-143251.jpgKarpuz çekirdeğinin ise iki şekilde kullanabileceğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vefik Arıca, “Ya kurutarak çekirdek halinde ya da karpuzla yiyerek yaş bir şekilde kullanabiliriz. Her iki tür de kullanımda özellikle yüksek lif oranıyla vücuttaki o kronik kabızlığı, bağırsak tembelliğini alabilir. Karın ağrılarını giderebilir. Karpuz çekirdeği çinko eksikliğine birebir faydalı ürün” diye konuştu.

shutterstock-318038591.jpg

aw027188-03-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.