Yıllardır tartışmalara neden oluyordu 'Okullardaki o uygulama yasaklandı'

Yıllardır tartışmalara neden oluyordu 'Okullardaki o uygulama yasaklandı'
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler ile veliler arasındaki iletişimi artırmayı amaçlayan, fakat birçok soruna ve tartışmalara neden olan uygulamasını kaldırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler ile veliler arasındaki iletişimi artırmayı amaçlayan, fakat birçok soruna neden olan 'sınıf annesi' uygulamasını kaldırdığını duyurdu.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından bütün valiliklere gönderilen yazıda, ‘sınıf annelerinin’ farklı farklı faaliyetlerde bulunarak öğrencilerin velilerinden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği, hatta derslere müdahil olduğu ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiği şikayetleri üzerine bu uygulamaya son verilmesi talimatını verdi.

Bütün Valiliklere gönderilen bu yazıda, öğretmenlerden başka kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin pedagojik ilkelere aykırı olduğu ve eğitimin niteliğini bozabileceği vurgulandı. Valiliklere bu tür uygulamalara izin verilmemesi ve gerekli tedbirlerin alınması için harekete geçilmesi talimatı verildi.

Sınıf annesi uygulamasının bazı durumlarda öğretmenlerin önüne geçtiği, veliler arasında ayrımcılık yarattığı ve öğrencilere yönelik olumsuz durumları beraberinde getirdiği eleştirilerine dikkat çekilen yazıda, velilerin okullarda bu tür görevlendirmelerde bulunmamaları konusunda uyarı yapıldı.

Whatsapp Image 2023 12 04 At 204745

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.