Yenimahalle’de coşkulu kalabalık Mansur Yavaş’ın yaptığı açılış bir anda mitinge dönüştü

Yenimahalle’de coşkulu kalabalık Mansur Yavaş’ın yaptığı açılış bir anda mitinge dönüştü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın Yenimahalle ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışını yaptı. Halkın yoğun katılım gösterdiği açılış bir anda mitinge dönüştü.

Açılışta bir konuşma yapan Mansur Yavaş, “Belediyeciliği öğreteceğiz demiştik. Belediyenin betondan plastikten ibaret olmadığını, içinde insan olmayan hiçbir projenin belediye yönetiminde yer almadığını yüzlerce defa söyledik. Önce insan için varız” diye konuştu.

mansuryavas2.jpg

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Az Laf Çok İş” sloganıyla başladığı seçim çalışmalarına bugün Yenimahalle ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı ile devam etti.

Keçiören ve Kahramankazan’ın ardından bugün de Yenimahalle ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışını yapan Mansur Yavaş açtı. CHP’nin Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ile birlikte alana gelen Mansur Yavaş yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği SKM açılışı miting havasında yapıldı.

'SİZLERDEN ALDIĞIMIZ PARAYI HARCADIĞIMIZA GÖRE HESABINI DA VERECEĞİZ'

Coşkulu kalabalığa seslenen Mansur Yavaş, “Sizlerden aldığımız parayı sizlerin adına harcıyorsak hepimiz hesap vermek zorundayız” diyerek, Ankara’yı yönetirken ortak akılla hareket ettiklerini söyledi.

Yavaş, “Harcanan her kuruşun hesabı veriliyorsa, sizlerden aldığımız parayı sizlerin adına harcıyorsak hepimiz hesap vermek zorundayız.' diyerek ödeyen karar verir kuralını uyguladıklarını belirtti. Mansur Yavaş "Paranın sahibi sizsiniz. Sizlere sormadan tek başımıza biz yaptık oldu deme lüksümüz yok. Bütçemizi hazırlarken sizlere soruyoruz. Yerel yöneticilerle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz” diye konuştu.

mansuryavas3.jpg

Geldikleri günden itibaren Ankara’yı şeffaf bir yönetim anlayışıyla tanıştırdıklarını vurgulayan Mansur Yavaş, 4 binden fazla ihalenin internetten canlı yayınlandığını hatırlatarak “Belediye meclis toplantılarımız canlı yayınlanıyor. Sayıştay raporlarımız, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sizler adına harcanın paranın kuruşuna kadar nereye harcandığını görüyorsunuz." dedi. Mansur Yavaş gerçek belediyeciliğin ben hesabımı yarın şurada burada veririm demek değil. bu dünyada hesabını vermek olduğunu söyledi.

“ANKARA HALKI NE İSTİYORSA BİZ ORAYA PARA HARCADIK”

Ankara halkının parasını harcarken kendi paralarını harcıyormuş gibi özenli davranarak yatırım yaptıklarını belirten Yavaş, “Alışmışlar çılgın proje, çılgın proje diyerek Ankara halkının tertemiz parasını çöp projelere harcamaya. Bizim çılgın projemiz falan yok. Nerede ne ihtiyaç varsa Ankara halkı ne istiyorsa biz oraya paralarımızı harcamak durumundayız” diye konuştu.

Ankara’da birçok köyde kanalizasyonun hala olmadığını belirterek uygulanan içme suyu hattı projelerini anlatan Mansur Yavaş, “Polatlı’ya, Elmadağ’a, Akyurt’a su getiriyoruz. Bir düşünün evinizde iki saat su akmasa nasıl tedirgin olursunuz. Oralarda insanlar yıllarca susuzluk çektiler. Kalitesiz sularla idare ettiler. Polatlı’ya götürdüğümüz su inşallah bu ayın ortalarında ulaşacak. Şu anda 9. kilometrede. 2 buçuk milyarlık yatırım yapıyoruz. Bir de ne yaptı diye soruyorlar. Bundan daha büyük proje olur mu” dedi.

Çamlıdere’den Beypazarı, Ayaş ve Güdül’e de yeni bir hattın projesini yaptıklarını söyleyen Yavaş, “Çocuklarımızı düşünerek ilerde ihtiyaç olacak diye Sarıyer Barajı’ndan da Ankara’ya su temin etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir şehir susuz bırakılır mı?” dedi.

“KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİMİZİ EN ÜCRA KÖŞELERE ULAŞTIRDIK"

Yenimahalle ilçesinde de ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerin kaydeden Mansur Yavaş, “En az bizden öncekiler kadar asfalt yaptık, kavşak, kaldırım yaptık. Bunları belediyecilikten saymıyoruz bile. Nasıl seçildikten sonra rozetsiz olduysak aynı zamanda reklama da para vermedik. Bir belediye başkanı reklama para harcıyorsa bunu kendisi için harcıyordur. Ben halkın parasını reklama da harcamayı zul gördüm. Çünkü bunlar fen işlerinin yapacağı projelerdir. Asıl proje üretimi artırmak; kırsal kalkınma desteklerimiz en ücra köşelere kadar ulaşıyor” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİLERE 6 AYDIR DESTEK OLUYORUZ”

Daha önce kapı kapı dolaşarak paketlerle yapılan sosyal yardımları belli bir düzene oturtarak Başkent Kart ile son verdiklerini vurgulayan Yavaş, rakibinin “Vatandaşın parasını vatandaşa dağıtıyor” sözlerine şu cümlelerle yanıt verdi:

“Elbette vatandaşın parasını vatandaşa dağıtıyoruz. Ya ne ne olacaktı? Vatandaşın parasını ranta mı dağıtacaktık? Tabii ki vatandaşa, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ve şu ana kadar sosyal destekte Türkiye’de bir numarayız.”

Ankara Büyükşehir Belediyesinin emeklilere 6 aydır destek verdiğini belirten Mansur Yavaş, “İstanbul adayları da biz de emekliye 2 bin 500 lira vereceğiz diyor, Ankara adayı da 5 bine çıkardı. 6 aydır aklınız neredeydi? 6 aydır bu insanlar ne yer ne içer hiç düşünmediniz mi? Emeklilerin durumunu da yeni keşfettiler” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.