Yaz aylarının en sevilen meyvesi tehlike saçıyor! Pek çok sağlık sorununa neden olduğu ortaya çıktı

Yaz aylarının en sevilen meyvesi tehlike saçıyor! Pek çok sağlık sorununa neden olduğu ortaya çıktı
Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşın bolca tükettiği, çok sevilen bu yaz meyvesinin böbrek taşı yaptığı ortaya çıktı.

Özellikle yaz aylarında milyonlarca insanın zevkle yediği meyvenin böbrek taşı oluşumundan mide rahatsızlıklarına kadar bazı hastalıkların sebebi olduğu ortaya çıktı.

Bahsi geçen meyve küçük bir meyve türü olan mürdüm eriğinden başkası değil. Bu meyve, reçel, marmelat, tatlı ve hatta bazı içeceklerin yapımında bile sık sık kullanılmakta.

Erik, sağlık açısından pek çok fayda sağlasa da, aşırı tüketildiğinde insan bedenine birçok zararı olduğu son yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıktı.

Erikler bazı durumlarda zehirli olabilir, olgunlaşmamış meyveler, bünyesinde bulundurdukları siyanür türevi zararlı maddeler nedeniyle insan vücuduna zarar verebilir. Bu sebeple aşırı derecede erik tüketilmemelidir.

Ayrıca, mürdüm eriği aşırı şekilde tüketildiğinde vücutta tortu ve taş oluşumuna neden olur. Mürdüm eriği tüketildiğinde böbreklere ve kalbe iyi bilinen bir gerçek ancak aşırı miktarda tüketildiğinde vücutta vitamin ve mineral birikmesi nedeniyle taş oluşturmaktadır.

Yaz aylarının favori meyvelerinden biri olan mürdüm eriği, tüketiminde aşırıya kaçıldığında bazı alerjik reaksiyonlara da neden olmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.