Yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor ‘Paranız mum gibi eriyecek'

Yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor ‘Paranız mum gibi eriyecek'
Ünlü ekonomist yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak dolar kurunu işaret etti.

Enflasyon ve kur artışını engellemek amacıyla Merkez Bankası, faiz artış kararı almıştı. Ancak alınan karar ile beraber ne enflasyon da ne de kurlarda bir düşüş yaşanmadı. Çoğu ekonomist ise Temmuz ve Ağustos ayını işaret ederek ekonomik politikanın sonuçlarının ortaya çıkacağını belirtiyor. Evren Devrim Zelyut’ta yatırımcılar için dolarda o tarihe dikkat edilmesi konusunda uyardı.

ŞİMŞEK’DEN DOLAR VE ENFLASYON ADIMI

Her geçen gün artış gösteren dolar kuru ise son zamanlarda dikkat çekiyor. Merkez Bankası ise yeni ekonomik politika ile kur artışını baskılamaya çalışıyor. Ancak kur artışlarındaki haraketlilik ise devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ilave sıkılaştırma adımlarının, büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısının olacağını açıkladı.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

ZELYUT: İŞSİZLİK ARTACAK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise enflasyon artışını engellemek için yapılan adımların kötü sonuçlar doğuracağını belirtti. Zelyut, "Faizler artırılıyor, likidite kısılmalı diyor, ama az önce de söyledim, bunun doğal sonucu ticaretin ve sanayinin boğulması. enflasyonu kontrol altına alana kadar bu sıkı adımları atmak zorundasın. Ama bunun acı reçetesi senin firmalarının ve ücretlilerin üstüne gelecek; konkordato ve işsizlik olarak gelebilir” dedi.

“BİZDE BOĞULACAĞIZ”

Zelyut, hükümetin Şimşek için verdiği tarihi açıkladı. Zelyut, “Bu boğulma şu an oluyor zaten, buna hükümet kayıtsız kalamaz, hiçbir hükümet kayıtsız kalamaz. Ve burada Şimşek'e verilen son tarih, bence Temmuz. Sen bir faiz arttırırsan, daha ben uyumluyum dersin, ikinci çeyrekte Haziran'da bu girişler oluşur. Dolayısıyla, en geç Ağustos ayında bu faizlerin inmesi lazım, yoksa bu arkadaşlar boğulacak, biz de boğulacağız” şeklinde konuştu.

dolar-8.jpg

"KUR VE ENFLASYON YUKARI FIRLAR"

Sıkılaştırma adımlarında olumlu dönüş olmaz ise kur üzerindeki etkisini anlatan Zelyut, “Eğer bu olumlu dönüş olmazsa, büyük ihtimalle Ağustosa Sanayi ve iş dünyası isyan bayrağına o saate kadar çoktan açmış olur, bir görevden alma olur. Ondan sonra da yeni bir acı reçete tekrar boş, tekrar yap ne olur, bu işte kur yukarı fırlar, enflasyon yukarı fırlar, açıklar yukarı fırlar.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.