Yarından sonra gelecek ilk zam belli oldu 'Araç sahipleri dikkat'

Yarından sonra gelecek ilk zam belli oldu 'Araç sahipleri dikkat'
Hızlı Geçiş Sistemi'ne ilişkin ödenen alt limit fiyatları artış yaşanırken, ekonomistler tarafından kredi kartı faizlerindeki muhtemel artışlar ve zamlar değerlendiriyor.

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatlarına ilişkin güncelleme açıklandı. Özel bir banka, müşterilerine gönderdiği mesajda 100 TL olan alt limitin 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olarak uygulanacağını duyurdu.

Bu değişiklikle beraber, sürücülerin yaşadığı 1. sınıf HGS ürünlerinin otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği gibi sorunların ortadan kalkması hedefleniyor. Otomatik yükleme miktarı da 175 TL şeklinde güncellenecek.

‘ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ ZAMLARI ARTABİLİR’

İktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, TELE1 ekranlarında yayınlanan konuk olduğu bir programda ekonomik beklentilerini aktardı. Seçim sonrasında ekonomide iki tür olumsuzluk beklediğini dile getirenKozanoğlu, birincisinin zamların ertelenmesi olduğunun altını çizdi.

Elektrik ve doğalgaz zamlarının artabileceğini dile getirdi. İkinci olumsuzluğun ise kredi kartlarına ilişkin olacağını söyledi. Kredi kartı faizlerindeki artışın, limit daralmaları ve asgari ödeme oranlarının yükselmesine yol açabileceğini ifade etti.

Kredi kartı faizlerinin yüzde 5 ve/veya üzerine çıkmasını beklediğini belirten Kozanoğlu, "Emekliler de dahil olmak üzere gelirleri yaşamlarını sürdürmeye yeterli olmayan yurttaşlarımız kredi kartıyla hiç olmazsa geçim sorunlarını biraz hafifletmek olanağından da yoksun kalacaklar." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.