Yargıtay boşanma sebebi saydı 'Karısına bunu yapan yandı

Yargıtay boşanma sebebi saydı 'Karısına bunu yapan yandı
Yargıtay dikkat çeken bir karara imza attı.

Türkiye Gazetesi'nden Yeşim Eraslan'ın haberine göre, Yargıtay, erkeğin evlilik süresince eşinin maaşını almasını ekonomik şiddet sayarak ağır kusurlu olduğu kararına vardı. Yargıtay eşin karısına tazminat ödemesini hükmetti.

Yargıtay'ın dikkat çeken bir kararıyla ilgili olarak, Bursa'da yaşanan bir dava gündeme geldi.

Olayda, anlaşamayan bir çift karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Bursa Aile Mahkemesi, çift arasındaki husumet sebebiyle evlilik birliğinin devam edemeyeceğine hükmetti ve boşanmalarına karar verdi.

ekran-goruntusu-2024-04-06-110622.pngYEREL MAHKEMENİN KARARINI BOZDU

Ancak, mahkeme bu kararında erkeğe daha fazla kusur yükledi. Bu karara yapılan itiraz sonucunda dosya, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi'ne geldi. Daire, tarafların boşanmada eşit kusurlu olduğunu kabul ederek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Kadın ise, evlilik süresince kendisinin kusuru bulunmadığını savunarak Yargıtay'a başvurdu.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, dosyanın temyiz incelemesini yaparken erkeğin evlilik süresince eşinin maaşını almasını ekonomik şiddet olarak nitelendirdi.

couple-talking-at-session-with-male-therapist-2021-09-03-14-30-42-utc-min-scaled.jpgAĞIR KUSURLU

Her iki tarafın da kusurlu davrandığına dikkat çeken daire, maaşa el koyma davranışının evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına yol açan olaylarda ağır kusur olduğuna hükmetti.

Ancak, daire, tarafların boşanmaya yol açan olaylardaki kusur derecelerini değerlendirirken kadının talep ettiği tazminat miktarını uygun bulmadı. Yerel mahkemeden kadın lehine uygun miktarda maddi ve manevi tazminat belirlenmesini istedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.