Yapay zekanın oyununa gelmeyin! Whatsapp’ta bu mesaja yanıt veren yandı

Yapay zekanın oyununa gelmeyin! Whatsapp’ta bu mesaja yanıt veren yandı
Whatsapp üzerinden gelen bu mesaja dikkat edin. Yoksa dolandırılabilirsiniz. İşte tüm detaylar…

Son dönemlerde Whatsapp’ta dolandırıcılık olayları gündemde. Çoğu dolandırıcı “Merhaba” ile başlayan mesajlar ile çoğu kişinin çakma ürünlere yorum ve beğeniler yapması sağlanıyor.

Webtekno’dan Dilara Ok, kendisine Whatsapp üzerinden gelen ‘merhaba’ mesajına cevap vererek dolandırıcılarla iletişime geçti.

+1 (575) ile başlayan telefondan gelen "Merhaba" mesajını yapay zeka yazıyor. Siz "Merhaba" demediğiniz sürece asıl konuya girmiyor.

Linki göndermeden önce size Telegram kullanıp kullanmadığınızı öğrenmek istiyor. Çünkü bir yerden sonra konuşma Telegram’a geçiyor. Toplamda 3 ürün gönderip sizin beğenmenizi ve beğendiğinizi kanıtlayan ekran görüntüsü atmanızı istiyorlar. Sonrasında WhatsApp konuşması sona eriyor ve Telegram'da iletişime geçilecek kişinin linkini gönderiyorlar.

foto-222.jpg

İŞİ PROFESYONELE DÖKÜYORLAR

Mesaj gönderen kişi stok fotoğraf kullanırken, mesajlardaki bozuk Türkçe de gerçek kişi olmadığını kanıtlıyor. Verilen 'görevler' sonrası gerçekten de parayı hesaba gönderiyorlar. 50 TL'yi gönderdikten sonra sizden ekran görüntüsü isteyip yeni linkleri iletiyor. Beğeni yapılacak üç link için ise 30 TL ödeme yapacaklarını söyleyip yapıyorlar.

Yasal görünmek için bir site linki gönderip, işi profesyonel olarak yapabileceğinizi söylüyorlar. Her gün 28 beğeni ile 600 TL kazanabileceğinizi de belirterek sizi kandırmaya çalışıyorlar.

EFT'de ismi geçen kişiye Instagram'dan ulaşılınca, para gönderen kişinin de yapay zeka ile konuşarak bu işi yaptığı öğreniliyor. Kendisine beğeni ve yorum yapan insanlara para göndermesi gerektiği söyleniyor ve o da yapıyor.

foto-111.jpg

foto-3333.jpg

foto-44444.jpg

foto-5555.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.