Yapay zeka ile mülakat devri İki saat içinde işverenle eşleştirilecek

Yapay zeka ile mülakat devri İki saat içinde işverenle eşleştirilecek
Tunç Erman, Türkiye'nin önde gelen istihdam projelerine katkı sağlayan bir girişimci olarak, yapay zekâ destekli OneNewOne işe alım platformuyla global pazarlarda söz sahibi olmayı amaçlıyor. Türkiye'de benzersiz hizmetler sunan ve 2 milyon dolarlık bir değerlemeye ulaşan şirketi, özellikle Doğu Avrupa üzerinden tüm Avrupa'ya yayılma stratejisi izliyor.

2021 yılında kurulan OneNewOne, 1,6 milyon adaylık geniş öz geçmiş havuzunu kullanarak işverenler için doğru adayı hızlı bir şekilde belirleyebiliyor. Beş farklı dilde hem yazılı hem de sözlü mülakatlar düzenleyerek, adayları sadece iki saat içinde işverenlerle eşleştiriyor. İTÜ Big Bang finaline kalan ve yurt dışı programına seçilen üç girişimden biri olarak, Tunç Erman şunları söyledi:

yapay-zeka-ve-mulakat.jpg

1,6 MİLYON ADAY ARASINDAN SEÇİM YAPIYOR

“Yapay zekâ devreye girmeden önce İK çalışanlarının 100 kişiyi işe almak için 3 bin 500 telefon görüşmesi yapması gerekiyordu. Bu yöntemle işe alım sürecinin dünya ortalaması 42 gündü. Günümüzde ise OneNewOne teknolojisiyle farklı formatlardaki aday havuzlarını saniyeler içinde entegre ediyoruz. Akıllı sınıflandırma ve akıllı eşleştirme özellikleriyle yaklaşık 1,6 milyon aday arasında en doğru kişiyi buluyoruz.

ai-guardian-scaled.jpg

Yapay zekâ, talep edilen aday ile o işin uzmanı gibi yazılı ve sözlü mülakat yapıyor. İş verenin istediği pozisyona en uygun aday yaklaşık 2 saat içinde iş başı yapabiliyor. Yapay zekanın işe yerleştirdiği bu elemanın en doğru kişi olma oranı yüzde 90. Klasik yöntemlerle yapılan işe alımlarda ise bu oranı tutturabilecek sadece bir İK çalışanının üç yıl süre ile sıkı bir eğitimden geçmesi gerekiyor. İş arayanlar tarafına bakarsak da günlerce iş aramak yerine CV’lerini platformumuza ücretsiz yüklemeleri yeterli. Yapay zekâ onlar için en uygun fırsatı önlerine getiriyor. Mevcut işlerinde çalışırken yeni işlerinin mülakatlarını kaçırıyorlardı. Şimdi mülakatları istedikleri zaman ve yerden yapay zekâ ile yapmalarına olanak sunuyoruz”

aiadvancesto.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.