Yana yakıla aylık 30 bin TL'ye çalışacak eleman aranıyor 'Kimse çalışmak istemiyor

Yana yakıla aylık 30 bin TL'ye çalışacak eleman aranıyor 'Kimse çalışmak istemiyor
Yeni yılda maaşların artmasına ek olarak yevmiyeler de arttı ancak yine de eleman sıkıntısı yaşanıyor. Pazarcı esnafı, günlük 1500 lira yevmiye ile çalışacak eleman bulamamaktan şikayetçi.

Ekonomide yaşanan çalkantılar ve yüksek enflasyon müşterinin cebini zora soktuğu kadar esnafı da etkiliyor. Pazarda tezgahı bulunan esnaf, artan maliyetlerin yükü altında eziliyor.

Esnaf giderlerinde büyük bir yeri olan yevmiyeler ise yeni yılla birlikte günlük bin 500 lirayı buldu. Ancak buna rağmen pazar tezgahında çalışacak eleman bulamayan pazarcı esnafı, bu duruma da ayrı dertleniyor.

pazar-tezgahi.jpg

AYLIK GELİR 30 BİN TL ANCAK KİMSE KABUL ETMİYOR

Habertürk’ün haberine göre; çalışanlarına günlük 1500 lirayı bulan, ayda ise 30 bin TL’ye karşılık gelen ücretler veren pazar esnafı, yine de kimsenin çalışmak istemediğini ifade etti.

f31c7a89740a7f524b1c.jpg

Gider olarak işçiyi, mazotu, poşeti sayan ve bunların zorlayıcı olduğundan bahseden pazarcı esnafı, eleman bulamamanın sıkıntısını da çekiyor. Yanlarında çalışacak işçi bulamayınca eşten dosttan destek istediklerini belirten esnaf, günlük kontak çalıştırmaya bile 12 bin TL para harcadıklarını ifade ediyor.

etiket-fiyatlarini-goren-sasti-kaldi-4931-dhaphoto4-5ba9e47f9cb73.jpg

‘ŞARTLAR AĞIR YEVMİYE AZ’

Pazarda çalışmakla ilgili görüşlerini belirten işçiler, yevmiyeyi yetersiz buluyor. Pazarcılık yapmanın sabah erken kalkmaktan akşama kadar ayakta kalmaya, yük taşımadan hava şartlarının olumsuzluğuna kadar birçok zorlayıcı yanı bulunduğunu belirten işçiler, verilen günlük ücretlerin bu emeğe değmediğini savunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.