X (Twitter)'dan yeni özellik

X (Twitter)'dan yeni özellik
X eski ismi ile Twitter'a yeni bir özellik getirildi.

Nilgün Didar TÜT/ KAMU SON HABER

Twitter yeni ismi ile X uygulamasına yeni bir özellik getirildi. Artık profilde beğeni gizleme özelliği olabilecek. Ücretli abonelere tanınacak bu imkan, profildeki beğeniler sekmesinden etkin hale getirilecek.

Bunun için “Profil Özelleştirme” ayarları içerisine “Beğeniler Sekmesini Gizle” seçeneği getirilmiş durumda.

X'ten yapılan açıklama şöyle;

“Profilindeki Beğeniler sekmeni yalnızca sen görebilirsin. Beğeniler zaman akışın da X API’lerinden gizlenir. Gönderilere tek tek bakıldığında beğenilerin görünmeye devam eder.”

X için elbette başka çalışmalar da yapılıyor. Örneğin uygulamanın en son Android betasına “Analitikler” menüsü eklendi, iOS uygulamasında video oynatma arayüzü yenilendi ve video hızı değiştirme daha kolay hale getirildi. Ayrıca yine iOS uygulamasında bir sadece X Premium abonesi takipçileri gösteren “Onaylanmış Takipçiler” kısmı sunulmaya başlandı.

Yakında Tesla araçlar için özel bir X uygulaması yapacaklarını belirten firma, önümüzdeki dönemde “Geçiş Anahtarları” desteğini de kullanıcılara sunacak. Bu geldiği zaman uygulamaya giriş parola derdi olmadan daha zahmetsiz hale getirilecek.

Apple bilmeyenler için bu özellik hakkında şunları aktarıyor: “Geçiş anahtarı, size gösterilmeyen şifreli bir oluşumdur ve parola yerine kullanılır. Geçiş anahtarı, parolayla karşılaştırıldığında güvenliği ciddi şekilde iyileştiren bir anahtar çiftinden oluşur. Bir anahtar geneldir, kullandığınız web sitesine veya uygulamaya kayıtlıdır. Diğer anahtar ise özeldir, yalnızca aygıtlarınız tarafından tutulur. Güçlü, endüstri standardı şifreli tekniklerin kullanılmasıyla, bu anahtar çifti aygıtlarınız ve web sitesi ya da uygulama arasında güçlü, özel bir ilişki kurmaya yardımcı olur.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.