WhatsApp kullanıcıları dikkat: Dolandırılmış olabilirsiniz

WhatsApp kullanıcıları dikkat: Dolandırılmış olabilirsiniz
WhatsApp üzerinden yapay zeka kullanarak insanlara iş imkanı sağlayacağını söyleyen bir şirket hesabının dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

ODA TV - Yeni dolandırıcı furyası, yapay zeka kullanarak insanlara WhatsApp üzerinden gönderdikleri mesajlarla dolandırmaya çalıştılar. Vatandaşların cep telefon numaralarına nereden ulaşıldığı bilinmeyen bir şirket hesabı Whatsapp üzerinden iş imkanı sunduğunu iddia ederek dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Gönderilen mesajda Jessa isimli bir firmada Google Maps üzerinden belirli mekanlara puan vererek günlük 500 ila 800 lira arasında ücret kazanıldığı iddia edildi.

İşte vatandaşlara gönderile o mesaj:

"Google Haritalar" çevrimiçi mağazasından Jessa isimli bir kişi;

Harika bir yarı zamanlı işim var, onun hakkında daha fazlasını bilmen gerekiyor mu? İşimiz basit: İşletmelerine 5 yıldızlı yorumlar eklemelerine yardımcı olarak işletmelerin Google Haritalar'daki görünürlüğünü artırın. Bu iş cep telefonu ile yapılabilir

Tek yapmanız gereken, belirlediğimiz işletmeleri Google Haritalar'da aramak. 5 yıldızlı bir inceleme yapın ve bana yapılan görevlerin ekran görüntülerini sağlayın. 2 iş görevi tamamlayın ve size 50 lira ödeyelim. Boş zamanlarınızda rahatlıkla 500-800 lira kazanabilirsiniz. İşe başlamaya hazır mısın?

Bu senin ilk iş ataman. Belirlenen işletmeye beş yıldız vermeniz yeterli, "Google Haritalar"ı ilk kez kullanıyorsanız, bir Google Haritalar hesabı açmanız gerekir. Lütfen bittiğinde bana ekran görüntüleri sağlayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.