WhatsApp'tan yeni güvenlik önlemi: Geçiş anahtarı geliyor

WhatsApp'tan yeni güvenlik önlemi: Geçiş anahtarı geliyor
WhatsApp'a hesap güvenliğini artıracak yeni özellik geliyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Güvenlik konusundan yakınan kullanıcıları sevindirecek yeni bir özellik ise beta sürümünde test edildiği ortaya çıktı. donanimhaber.com'da yer alan bilgilere göre, bu özellik sayesinde hesabınızı korumanın geleneksel bir parola ve iki faktörlü kimlik doğrulama gibi yollara bir yenisi daha ekleniyor.

WhatsApp, passkey ile yeni bir güvenlik katmanı test ediyor

Android için WhatsApp'ın en son beta sürümünde gizli bir geçiş anahtarı kurulum menüsü WABetaInfo tarafından hazırlanan bir rapor sayesinde ortaya çıktı. Aşağıdaki ekran görüntüsünden de görüldüğü gibi geçiş anahtarı özelliği (passkey), kullanıcılara güvenli bir şekilde oturum açmanın basit bir yolunu sağlayacaktır.

Geçiş anahtarı, kimliğinizi doğrulamak için kullanılan kısa bir sayı veya karakter dizisidir ve yalnızca onaylı cihazların kimliğinin doğrulanabilmesini sağlamak için bir tür güvenlik kodu görevi görür. Henüz test aşamasında olan özellik ile geçiş anahtarlarının Google Şifre Yöneticinizde güvenli bir şekilde saklanması, yetkisiz erişime karşı güçlü koruma sağlarken kolay erişim sağlayacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.