Vicdansız dolandırıcılar engelli adama acımadı 'Dişinden tırnağından biriktirmişti'

Vicdansız dolandırıcılar engelli adama acımadı 'Dişinden tırnağından biriktirmişti'
Kayseri’de cep telefonu almak için engelli aylığından biriktirdiği parayı dolandırıcıya kaptıran Osman Buz, yaşadıklarını anlatarak vatandaşları uyardı.

Bedensel engeli bulunan ve engelli maaşı alan Osman Buz, cep telefonu almak üzere maaşından biriktirdiği 5 bin 600 lirayı dolandırıcıya kaptırdı. Yaşadıklarını anlatan Buz, vatandaşları da bu konuda uyararak, “Başkaları mağdur olmasın istiyorum, dikkatli olsunlar” dedi.

buz2.jpg

PARAYI DOLANDIRICININ HESABINA YATIRDI

Doğuştan yürüyemeyen bedensel engelli 47 yaşındaki Osman Buz, kullandığı cep telefonunun şarjıyla ilgili sorun yaşamaya başlayınca engelli aylığından biriktirdiği parayla yeni bir telefon almak istedi.

Bunun üzerine internet üzerindeki kampanyaları inceleyen Buz, bir telefonu beğenerek satın almak istedi. Konuyla ilgili iletişime geçtiği M.K. adlı bir şahıs, Buz’a bir hesap numarası iletti.

Gönderilen hesap numarasına 5 bin 600 TL gönderen Buz, bir süre M.K. ile iletişimde kaldı. R.K. adlı kişinin hesabına geçen para sonrası M.K. telefonu hafta sonu geçtikten sonra kargolayacağını söylediği Buz’un numarasını engelleyerek ortadan kayboldu.

buz1.jpg

Dolandırıcı, Buz ile telefonda konuşmaya devam ettiği dönemde telefonun kampanyalı fiyatının 6 bin TL olduğunu söyledi. Ancak Buz’un sadece 5 bin 600 TL’si olduğundan dolayı, dolandırıcı M.K bu ücreti kabul etti. Buz, dolandırıcıya engelli olduğunu söylediğini de ifade etti.

Konuyla ilgili detayları veren Buz, dolandırıcının telefonun yanında kılıf ve kulaklık da hediye edeceğini söylediğini aktardı. Aynı zamanda parayı Cuma günü yolladığını, dolandırıcınınsa pazartesi günü ürünü kargolayacağını söylediğini ancak pazartesi akşamı numarasının iptal olduğunu sözlerine ekledi. “Para da gitti telefon da…” diyen Buz, “Bu parayı engelli aylığımla her ay 100, 200, 300 lirayı kenara ayırarak biriktirdim. Çok mağdur oldum. Başkaları mağdur olmasın istiyorum. Bu konuda çok dikkatli olsunlar” ifadelerini kullandı. Polise şikayette bulunan Buz, dolandırıcının bulunarak cezasını çekmesini talep etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.