‘Vicdan ve şahsiyet en büyük sermaye’

‘Vicdan ve şahsiyet en büyük sermaye’
Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’ndaki programda konuşan Sosyolog Yusuf Özkan Özburun, Aile İçi İletişim ve İletişim Sorunları ile ilgili bilgi ve birikimini paylaştı.

‘Vicdan ve şahsiyet en büyük sermaye’

Aydın SOYLU / Dokuz Sütun

Ramazan ayının önemine dikkat çeken Özburun, aile fertlerinin birbirlerini yeniden tanımasına fırsat verdiğini kaydetti. Özburun, “Ramazan ailemizi yeniden keşfettiğimiz, ruhlarımızın ve kalplerimizin birbirine değdiği bir mevsimdir. İftar, sahur, teravih, sohbetler, ziyaretlerin hepsi aileyi yeniden inşa edebilmek ve çocuklara ruh aşılayabilmek içindir. Çocuklarda duygu gelişimi 0-6 yaş arasında oluyor. Bu yaş aralığında kişilik oluşmaya devam ediyor”

ve şahsiyetin insanların en büyük sermayesi olduğunu da kaydeden Özburun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur’an okuyarak, ibadetimizi yaparak vicdan ve şahsiyetimizi sağlam tutmalıyız. Hepsi, 6 yaşa kadar oluşuyor. Çocuk sohbet sırasında duyduklarıyla ilerideki hayatına yön veriyor” İlk izlenimlerin insan hayatına yön verdiğini de kaydeden Özburun, insanların ona göre istikametini çizdiğini anlattı. Özburun, çocuktaki dini duygunun temelinin ailesinde yapılan ibadetleri görüp öğrenmesiyle atıldığını belirtti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.