Vergisiz hayata kavuşan Arjantinli işçilerden gösteri

Vergisiz hayata kavuşan Arjantinli işçilerden gösteri
Perşembe günü neredeyse tüm resmi işçiler için gelir vergilerini kaldıracak yasanın onaylandığı Arjantin'de, 20 işçi gösteri düzenledi.

Arjantin’in Buenos Aires şehrinde 20.000'den fazla işçi, yeni gelir vergisi düzenlemesine desteklerini ortaya koymak için gösteri yaptı.

Gösteri, Arjantin işçi sendikaları tarafından işçilerin maaşlarındaki gelir vergisini kaldırmayı amaçlayan yeni yasaya olan desteklerini ortaya koymak amacıyla organize edildi.

Başkanlık seçimi adayı ve Ekonomi Bakanı Sergio Massa'nın savunduğu yasa, Arjantin'de yıllardır uygulanan işçilerin kazançlarının bir kısmını vergilendirme uygulamasını sona erdirmeyi hedefliyor.

Gösteri sırasında işçilere hitap eden Massa Arjantin'deki gelir dağılımını iyileştirme taahhüdünü ifade etti.basliksiz-13.jpgMassa, temel gıda ve hijyen ürünlerinde katma değer vergisi (KDV) iadesi gibi önemli bir önlemi zaten uyguladıklarını ve bunun 12 milyon Arjantinliye fayda sağladığını belirtti.

Massa, yeni Devlet Başkanı olarak seçilirse, “ulusal birlik hükümetini” toplayacağını da taahhüt etti.

"10 Aralık'tan itibaren, Arjantin'de, Uluslararası Para Fonu'nu (IMF) olması gereken yere koyacak bir hükümet olacak, böylece enflasyona yol açan daha fazla koşul koymayacak," dedi.

Massa, konuşmasını "Güçlü olun, kararlılığınız için teşekkür ederim ve mücadeleye devam edin. Zafer çok yakın," sözleriyle tamamladı.

Arjantin senatosu, Perşembe günü neredeyse tüm resmi işçiler için gelir vergilerini kaldıracak bir yasayı onayladı. Bu önlem, Ekim ayındaki başkanlık seçimleri öncesi %124'lük enflasyonu destekleyen şişkin bir mali açığa daha fazla baskı yapacak.

Bu yasa, Ekonomi Bakanı ve başkanlık adayı Sergio Massa tarafından savunuluyor. Massa'nın koalisyonu, Ağustos ayındaki ön seçimde üçüncü sırayı aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.