Van'da market denetimi

Van'da market denetimi
Van Ticaret İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde marketlerde yapılan denetimlerle ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirdi.

Temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fiyatları ve etiketleri incelemek üzere Ticaret Bakanlığı tarafından 10 ilde eş zamanlı denetimler düzenlendi. Bu kapsamda Van Ticaret İl Müdür Vekili Derya Ayaydın liderliğindeki ekipler, marketlerde ürünlerin fiyatlarını, etiket ile kasa fiyatları arasındaki farkları, etiketlerdeki son değişim tarihlerini ve önceki fiyatları kontrol etti.

Ekipler, Ramazan ayına yönelik sıkı denetimlerini artırarak devam ettiriyor. Özellikle Ramazan döneminde tüketicilerin tercih ettiği temel gıda ve ihtiyaç ürünlerini yakından inceleyen ekipler, ürünlerde herhangi bir fiyat aykırılığı tespit etmeleri durumunda tutanak tutarak gerekli idari yaptırımları uyguluyor.

Ayrıca, indirimli satışa sunulan ürünlerin fiyatlarını, indirim öncesi fiyatlarını, tarife ve fiyat listelerini detaylı bir şekilde inceleyen ekipler, burada da herhangi bir usulsüzlük tespit etmeleri durumunda tutanak tutarak ilgili idari işlemleri başlatıyorlar. Van Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması ve adil bir ticaret ortamının sağlanması için çalışmalarına büyük bir özenle devam ediyor.

aw153060-01.jpg

aw153060-04.jpg

aw153060-02.jpg

aw153060-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.