Valilik ve Meteoroloji'den ardı ardına İstanbul uyarısı... Hava yine bozacak

Valilik ve Meteoroloji'den ardı ardına İstanbul uyarısı... Hava yine bozacak
İstanbul ölümlere neden olan etkili sağanak yağış sonrası oluşan sellerin ardından bu kez de fırtına ile uğraşacak. İstanbul Valiliği ve Meteoroloji'den ardı ardına uyarı geldi.

İstanbul Valisi Davut Gül, "Lütfen dikkat" diyerek yurttaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de Marmara ve İstanbul hava tahminlerini güncelledi.

İstanbul'da hava önümüzdeki 5 gün 30 derecenin altında seyredecek ve kuvvetli fırtına alacak.

Pazar günü, hava 28, Pazartesi günü 28, Salı günü sıcaklık 27 derece olacak. Çarşamba günü İstanbul'da rüzgar kuvvetini artıracak. Sıcaklık 29 derece olacak.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre hava sıcaklıklarının güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Sinop, Artvin, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri ile Kırklareli ve Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney, Muğla ve Aydın'ın iç, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ ALACAK İLLER

Yağışların; Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Denizli, Adana, Rize ve Artvin çevreleri ile Afyonkarahisar'ın güney, Muğla ve Aydın'ın iç, Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA VE EGE'DE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Marmara’da rüzgarın yarın (10 Eylül 2023 Pazar) günü öğle saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. " denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.