VakıfBank'ın kar oranı belli oldu

VakıfBank'ın kar oranı belli oldu
VakıfBank yılın ilk çeyreğinde 4 milyar 503 milyon TL net kat elde etti.

 AA - VakıfBank açıklamasına göre, banka, nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla Türkiye ekonomisine sağladığı finansman desteği yıllık bazda yüzde 60 artarak 1,4 trilyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde VakıfBank''ın nakdi kredileri yıllık yüzde 69 artışla 1,1 trilyon TL seviyesine ulaşırken, aktif toplamı ise yıllık yüzde 64 artışla 1,8 trilyonu aştı.

Böylece bankanın nakdi krediler ve toplam aktifler için pazar payları sırasıyla bir önceki yılın aynı dönemindeki seviyeleri olan yüzde 11,7 ve yüzde 10,9’dan, yüzde 12,8 ve yüzde 11,5’e yükseldi.

VakıfBank, hakim ortağı Türkiye Varlık Fonu ile gerçekleştirilen ve sermaye rasyoları üzerinde yaklaşık 284 baz puanlık pozitif etki yaratan 32 milyar TL tutarındaki tahsisli sermaye artırımı işlemi ile öz kaynaklarını daha da güçlendirdi.

Tüm Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketinin yaralarını sarmak ve bölgedeki vatandaşlara destek olmak amacıyla 2023 yılının ilk çeyreğinde toplam 12 milyar TL bağışta bulunan banka yılın ilk çeyreğinde 4 milyar 503 milyon TL net kat elde etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.