Uzman öğretmenlik 5 yıla mı düşüyor?

Uzman öğretmenlik 5 yıla mı düşüyor?
Eğitim camiası, milyonlarca öğretmeni ilgilendiren uzman öğretmenlik süresinin 10 yıldan 5 yıla düşürülmesini talep ediyor.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren, öğretmenlerin mesleklerinde kariyer ve liyakat esaslarına uygun olarak ilerlemeleri, mesleki gelişim sağlamalarını ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesini amaçlayan uzman öğretmenlik konusu sosyal medyada gündem oldu.

Milli Eğitim Eski Bakanı Mahmut Özer, seçim döneminde öğretmenlere müjde vermiş ve öğretmenlerin kariyer yönetmeliğinde yapılacak düzenleme ile uzman öğretmenliği süresinin 10 yıldan 5 yıla çekileceğini açıklamıştı. Özer, yasal düzenleme için seçim sonrasını işaret ederek eğitim camiasında büyük bir beklenti yaratmıştı.

Öğretmenler, seçimin ardından eski Bakan Mahmut Özer’in verdiği sözü yeni kabinede yer alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tutmasını istiyor. Sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan öğretmen sayfaları seçim öncesi verilen sözün unutulmaması ve 10 yıl olan uzman öğretmenlik süresinin 5 yıla düşürülmesini talep ediyor.

UZMAN ÖĞRETMEN KİMLERE DENİR?

Öğretmenlik kariyer basamaklarından birisidir. Öğretmenlerden adaylık dönemi hariç 7 yılını dolduranlar Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları sınavından geçerler. Bundan sonra öğretmenlik hayatında yaptığı iş ve işlemlerle değerlendirilerek başarılı olan öğretmenlere uzman öğretmen kıdemi verilir.

lioll.jpg

loisis.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.