Ünlü Türk şirketi dünya devine satıldı 'Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı'

Ünlü Türk şirketi dünya devine satıldı 'Yeni sahipleri ağızları açık bıraktı'
Türkiye’de sektörün lider şirketleri arasında yer alan CFM Soğutma ve Otomasyon satıldı. Dev şirketi satın alan dünya devi şaşkınlık yarattı.

İzmir Atatürk Organize Sanayii Bölgesi’nde klimatizasyon, bina yönetim sistemleri, endüstriyel soğutma, endüstriyel ve otomasyon yazılım alanlarında faaliyet gösteren CFM Soğutma ve Otomasyon satıldı.

54.png

2021 yılında CFM Soğutma ve Otomasyon’un yüzde 51 hissesini satın alan İtalyan devi Carel Industries S.p.A., şirkettin kalan hisselerini satın alarak payını yüzde yüze çıkarıyor. Satış anlaşmasının tamamlanması ile birlikte CFM Soğutma’da Murat Cem Özdemir’e ait hisseler İtalyan devine geçecek.

İlk hisse devrinin ardından açıklamalarda bulunan Carel Group CEO'su Francesco Nalini ““Uzun yıllardır başarılı bir şekilde devam eden ortaklığımızın bu güçlenmesinden çok memnunuz.” İfadelerini kullanmıştı.

İTALYAN DEVİ SEKTÖRÜN LİDERİ

1973 yılında kurulan Carel, elektronik ekipman ve parçalar üretimi yapmaktadır. Klima, soğutma ve ısıtma alanlarında dünya genelinde önde gelen şirketlerinden biri olan Carel, Çin'den Amerika'ya kadar dünyanın çeşitli yerlerinde ofisleri bulunmaktadır. 2023 yılında 650 milyon euro ciro elde eden şirket, dünya genelinde 38 iştiraki ve 15 üretim tesisi işletmektedir. Şirket 75'ten fazla ülkede ortak ve distribütörlere sahiptir.

Ayrıca, CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş. dışında Avrupa'da Recuperator, HygroMatik, Enginia gibi şirketleri satın alarak global büyüme planına odaklanmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.