Ünlü şirket satışa çıkarıldı 'Dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor'

Ünlü şirket satışa çıkarıldı 'Dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor'
İsveç merkezli Hotelplan Group'un ardından dünyanın en büyük seyahat değerlendirme platformu TripAdvisor satışa çıkarıldı.

TripAdvisor, olası satış dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri değerlendirmek üzere özel bir komite oluşturduğunu duyurdu ve bu komiteye rapor sunması için Centerview Partners ile anlaştı. Bu duyurunun ardından şirketin hisseleri %18 artış gösterdi.

TripAdvisor Store - Hong Kong - TripAdvisor Store Yorumları

Yüzde 57 oy hakkı ile TripAdvisor'un ana karar vericisi olan Liberty TripAdvisor Holdings (LTRPA.PK), medya devi John Malone'un halka açık şirketlerinden biri. John Malone'a ait Liberty Media'nın CEO'su Greg Maffei aynı zamanda TripAdvisor'ın da başkanı. Liberty TripAdvisor Holdings'in platformdaki hissesi ise yüzde 20'nin biraz üstünde.

TripAdvisor'a yakın kaynaklar şirketin büyük hissesini almak için en az bir başvuru yapıldığını ancak bu kişinin isminin gizlendiğini ifade ediyor.

5 Reasons Why TripAdvisor is Important to Your Hotel

SATIŞ HABERİ HİSSELERİN YÜKSELMESİNE NEDEN OLDU

Reuters, satışa çıkarma haberlerinin ardından TripAdvisor hisseleri son zamanlarda yükselişe geçti ve şirketin piyasa değeri 3,5 milyar dolara kadar çıktı.

Ancak, Bernstein analisti Richard Clarke, şirketin 2,75 milyar dolar borcuyla "ağır borçlu" olduğunu iddia ediyor. Clarke'a göre, Liberty TripAdvisor, TripAdvisor'ın borçlarını ödemek için şirketin finansal durumunu etkileyecek adımlar atmaya ihtiyaç duyabilir.

TripAdvisor bu çarşamba açıklayacağı bilançosunda 374 milyon dolar gelir ve hisse başına 22 sent kazanç bekliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.