Ünlü isimden ensest ifşası! Korkunç gerçek su üstüne çıktı

Ünlü isimden ensest ifşası! Korkunç gerçek su üstüne çıktı
Ünlü isimin ensest ifşası ve itirafları sonrası Fransa karıştı. Çocuklara Yönelik Ensest ve Cinsel Şiddet Komisyonu'nun raporu ise korkunç raporu gözler önüne serdi. Her 10 kişiden biri tehlikede.

Fransa ensest sakandalı ile sarsılıyor. İfşa ve itirafları yapan bir Hollywood yıldızı olunca ülke ensesti tartışmaya başladı. Emmanuelle Beart itirafta bulunduğu belgesel ise izlenme rekoru kırıyor.

10 KİŞİDEN BİRİ KURBAN

Çocuklara aile içinde cinsel saldırı vakaları Fransa'da korkutucu bir boyuta ulaştı. Ensest ve Cinsel Şiddet Komisyonu, her 10 Fransızdan en az 1'inin ensest mağduru olduğunu ortaya koydu. Yani okullarda sınıf başına 2 ya da 3 çocuk taciz ya da tecavüze uğruyor.

ÇOCUKLAR ENSEST TEHLİKESİ ALTINDA

Fransa'da Çocuklara Yönelik Ensest ve Cinsel Şiddet Komisyonu'nun (Ciivise) açıkladığı rapor şok gerçeği ortaya koydu. Rapor, ülkede her yıl 160 bin çocuğun taciz ya da tecavüze uğradığını ifşa etti.

Rapor her 10 Fransızdan en az 1'inin ensest mağduru olduğunu açığa çıkardı. Paris medyası bu rakamın okullarda sınıf başına 2 ya da 3 çocuğa denk geldiğini belirterek manzaranın 'dehşet verici' olduğunu belirtiyor.

TR Haberin aktardığına göre, komisyon, araştırma süresince 27 bin kişinin ifadesine başvurdu. Radio France yayınında ensest raporuna ilişkin bulgular şu ifadelerle yer aldı:

"Ensest Komisyonu 21 Eylül 2021'de çalışmaya başladı. Aradan geçen 2 yıl boyunca toplamda 27 bin kişinin analizi, mağdurlar için bu konuda açıkça konuşmanın ne kadar zor olduğunu doğruladı; çünkü 10 kişiden ancak bir tanesi cinsel şiddeti itiraf edebildi.

emmanuelle-beart-gurultulu-sessizlik-un-silence-si-bruyant.jpg

Rapora göre 'çocuk saldırgana ne kadar yakınsa şiddet o kadar geç açığa çıkıyor.' Ensest sözkonusu olduğunda durum bu şekilde gözleniyor. Sırlarını açmaya karar veren bir çocuk bunu ilk olarak en yakın aile üyelerinden birine itiraf ediyor. Bu kişi (10 vakanın en az 6'sı) anne oluyor.

Komisyon aynı zamanda ensest saldırılara uğrayanların yüzde 50'sinde 'tepkisizliğin' yerleştiğini, ailenin diğer üyelerinin bilgisi dahilinde gerçekleşen bu durumun tecavüz/taciz eyleminin devamını sağladığı sonucuna vardı.

Aldığı tüm ifadeleri raporlaştıran Ciivise adlı komisyon, cinsel şiddeti yakınlarına ya da profesyonellere anlatan çocukların, korunmaya alınmaması halinde şiddet mağduru olmaya devam ettiğini belirtiyor. Rapor, mağdurlara inanmanın ve her şeyden önce onlara uygun destek sağlamanın önemli olduğu sonucuna varıyor."

GÜRÜLTÜLÜ SESSİZLİK'TEN İTİRAFLAR
Araştırma sonuçlarına ilişkin haberler, ünlü Hollywood yıldızı Emmanuelle Beart'ün kendi hayatını anlattığı ve ensest mağdurlarının ifadelerine yer verilen 'Gürültülü Sessizlik' (Un silence si bruyant) adlı belgeselin 24 Eylül'deki yayını öncesi servis edildi. Belgeselde Beart çocukluğunda başına gelenleri anlatırken, komedyen 'Norma' ise kendi deneyimlerini mizahi bir dille anlatarak yaşadığı acılar karşısında ayakta kalmanın bir yolu olarak gülmeyi öneriyor.

Norma, "Ensest hikayeme gülmek beni rahatlatıyor çünkü yıkılmaktan çok ama çok korkuyorum. Sanırım tüm mağdurlar, ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar bu tip korkuları yaşıyorlar. Çünkü bu korku bir gün onları alıp götürecek" diyor. Norma, ensest mağdurlarının kendilerini suçlu hissetmeksizin yaşadığı olayları açık biçimde anlatmaları gerektiğini belirtiyor.

Norma, belgesel projesinde yer alma nedenini şöyle anlatıyor:

"Her hâlûkârda bunun hakkında konuşabildiğimi fark etmemin çok güçlü bir şey olduğunu görüyorum. Utanç taraf değiştirdi. Çocukken tecavüze uğramak için neler yapmış olabileceğim konusunda artık suçluluk hissetmiyorum. İşte bu kadar: 10 yıllık suskunluğum bitti, artık susmuyorum."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.