İslam Memiş altın için tarih verdi Değerlendiren paraya para demeyecek

İslam Memiş altın için tarih verdi Değerlendiren paraya para demeyecek
Altın Dolar ve piyasa yorumları ile dikkat çeken İslam Memiş, Merkez Bankası kararı sonrası altın alacaklar için net konuştu.

Altın ve para piyasaları üzerinde ses getiren açıklamalar yapan İslam Memiş, Fed ve TCMB faiz kararları sonrası tahminlerini takipçileri ile paylaştı. İslam Memiş 'Hem ons hem de gram altın fiyatlarında yükseliş serisi gelecek' diyerek altın yatırımcıları için bir de tarih verdi.

Dünya genelinde altın fiyatlarının gidişatını belirleyen en önemli etken olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararları ve Türkiye'de gram altının yönünü tayin eden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararları peş peşe açıklandı.

İki kurum da, piyasaların kendisinden beklediği yönde hareket ederek sürpriz ihtimaline kapıyı kapatırken, Fed faizleri 5.25-5.50 bandında sabit tuttu, Merkez Bankası ise 500 baz puanlık artışla politika faizlerini yüzde 30'a yükseltti.

Faizlerin artırılması, enflasyondan döviz fiyatlarına, çalışan ücretlerinden mevduat faizlerine kadar birçok alanda etkili olmasının yanı sıra, altın fiyatları için de en belirleyici faktör olarak dikkat çekmekte. Fed tarafından gelen karar sonrası ons altın fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşanırken, xauusd paritesi kaybettiklerini bugün geri topladı ve yeniden 1930 dolar bandını test etti.

altinaa.jpg

Türkiye'de altın ve para piyasalarının uzman ismi olarak bilinen İslam Memiş, bu yükseliş serisinin henüz buzdağının görünen kısmı olduğuna dikkat çekerek, asıl sert hareketlerin gelecek hafta başlayacağını duyurdu.

Günboyu'nun İslam Memiş'in açıklamalarından aktardığı habere:

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN YATIRIMCISINA YENİ TARİH

"Powell, yine söylem gücü ile piyasaları manipüle etmeye çalışsa da, papaz her gün pilav yemiyor. Altın üzerinde kurulan baskı, beklenenden uzun sürmüş olsa da artık sürdürülebilir gözükmüyor. Bu nedenle yılın ilk yarısında yaz ayları için tahmin edilen yükseliş hareketi, 2023'ün son çeyreğinde yaşanacak gibi duruyor.

"ALTIN SERT YÜKSELECEK" DEDİ TARİH VERDİ

İlk aşamada, önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren yaşanacak yükselişle ons tarafında 1960 dolar sınırının aşılmasını bekliyorum. Bu yükseliş hareketi uzun soluklu olacaktır. Yani Ekim ayında ons altın yeniden 2000 doların üzerine çıkacak.

Bu artışın doğal olarak gram altın fiyatlarına da bir yansıması olacaktır. Gün içerisinde 1677 lira sınırında dolaşan gram altın/TL, serbest piyasalarda 1710-1715 lira aralığında alıcı buldu. Bu artışlara, dolar kurunda yaşanacak yükselişleri de eklediğimiz zaman gram altın tarafında daha önce de dikkat çektiğim 1880-1900 lira seviyeleri yıl sonuna kadar yakalanması muhtemel hedefler olarak duruyor.

"BORSA ÖNCE DÜŞECEK SONRA UÇACAK"

Faiz kararlarının en büyük etkilerinden biri de borsa tarafında bekleniyordu ancak sürpriz bir karar alınmaması, çok uçuk bir senaryonun gerçekleşmemesini sağladı. Buna karşın BIST100 endeksi dün öğleden sonra yüzde 3'e yakın değer kazandı ve kendisini 8 bin puanın üzerine attı, bugün de o sınırın üzerinde kalmaya çabaladı.

Borsa İstanbul'a bu fiyatlardan girilir mi? Alım fırsatı bulunuyor mu? Borsa yükselir mi? soruları gelmeye devam ediyor. Her zaman söylediğim yerdeyim. Şu anda hala pahalı bir fiyatlama olduğunu düşünüyorum. Acemi yatırımcı sayısı çok fazla, 7 milyonu aşkın kişi borsada işlem yapıyor ve halka arzlarda yaşanan çılgınlık sürüyor.

Önce bu köpüğün inmesi lazım. Sert bir düşüş olacaktır ve benim beklentim endeks tarafında 7 bin 500 puana kadar gerileme yaşanması muhtemel. İşte biz bu seviyelerden alım yapacağız. Şahsen birikimimin yarısını 7 bin 500 puanda, diğer kısmını ise yüzde 25 yüzde 25 olmak suretiyle daha aşağı yaşanabilecek inişlerde kullanacağım ve 3 hamlede borsaya girmiş olacağım.

Bu işlemleri yaparken de sizlere söyleyeceğim. Hep birlikte borsaya gireceğiz, kazancımızı cebimize koyacağız. Çünkü bizler uzun vadeli yatırımcıyız ve panik satışlarından uzak duracağız.

BORSA 2024 YILINDA 15 BİN PUANI GÖRECEK

Alacağımız 3 hisse, kurumsal şirketlerde olacak ve uzun vadeli beklemeye geçeceğiz. Söyleyeceğim şu ki, BIST100 endeksinin gelecek yıl içerisinde 15 bin puana yükselmesi muhtemel gözüküyor. Bu nedenle getiri bazında oldukça cazip bir imkan sağlayacak ancak acele etmeyeceğiz, tecrübeli yatırımcılar olarak alım esnasında kazanç sağlayacağız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.