Uğur Poyraz sessizliğini bozdu: Meral Akşener'in aday olacağını düşünmüyorum

Uğur Poyraz sessizliğini bozdu: Meral Akşener'in aday olacağını düşünmüyorum
31 Mart Seçimlerinden büyük yara alarak çıkan İYİ Parti'de partinin kurucu isimlerinden Antalya Milletvekili Uğur Poyraz 8 aydır süren sessizliğini bozdu. Poyraz, vatandaşın İYİ Parti'nin seçim dilini Cumhur İttifakı'nın dili ile örtüştürerek başka partilere yöneldiğini söyledi.

Ardı ardına istifaların yaşandığı taşların yerlerinden oynadığı İYİ Parti'nin önemli ismi Antalya Milletvekili Uğur Poyraz TV100'de canlı yayına katılarak sıcağı sıcağına açıklamalar yaptı.

Uğur Poyraz kendisine yöneltilen 'Meral Akşener istifa eder mi?' sorusuna bir kaç kez Meral Akşener'in benzer söylemler ile sözünde duracağını söylediğini hatırlatarak Uğur Poyraz, 'Ben Meral Akşener'in yeniden aday olacağını sanmıyorum" dedi.

Poyraz sessizliğini bozmasının nedenini ise siyasetin kollektif yapıldığına inancından kaynaklandığını söyledi.

Uğur Poyraz, İYİ Parti'nin kendi adayları ile seçime girmesinin hata olup olmadığının sorulduğu Uğur Poyraz, bir partinin kendi adayları ile seçime girmesinin asıl olduğunu söyledi.

2018 yılından bu yana ittifak kelimesinin seçimlere girdiğini, yerel seçimlerde ise ortak aday söylemlerinin seçim süreçlerine girdiğini hatırlattı. Uğur Poyraz 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti seçim kampanyasının baştan aşağı yanlış yönetildiğini söyledi.

"PROBLEM İYİ PARTİ’NİN İLETİŞİMİNDE. BU KAMPANYA MODELİ YANLIŞTI"

"İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla gitmesinde bir problem yok. Problem İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girdiği noktada bunun iletişiminde. Bu iletişim dili, partinin bir kampanya dili haline geldi."

"Mansur Bey’e çok sert eleştiriler getirdi Meral Hanım. Ekrem İmamoğlu’na çok sert şeyler söyledi. Bunlar yanlış mıydı diyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Uğur Poyraz, "Ben bu kampanya modelinin yanlış olduğunu söylüyorum. Burada İYİ Parti kendi adaylarıyla girdiği bir seçimde kendi adaylarını öne çıkaracak bir dil kullanmalıdır." diye konuştu.

Uğur Poyraz "Ne yönetimin, genel kurulu ne teşkilatları ne de milletvekillerinin böyle bir planı, bir arka plan çalışması olmaksızın seçim dili böyle bir şekilde anlaşıldı." diye konuştu.

BİLGE YILMAZ'A TEPKİ: BİR SENE ÖNCE PARTİYE GELMİŞSİN

"Bilge Yılmaz'ı haklı buluyor musun? "diye sorulan Uğur Poyraz tepki göstererek "Neyini haklı bulacağım. Tarlada izi olmayanların harmanda yüzü. Böyle bir şeyi haklı bulabilmem mümkün değil. Parti Genel Başkanını istifaya çağırma noktasında bunun adı fırsatçılıktır. Dur bakalım bir dur. Meral Akşener ne söyleyecek? Bir sene önce partiye gelmişsin." diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.