Emekliler aman dikkat ‘Dolandırıcıların enflasyon tuzağına düşen yandı’

Emekliler aman dikkat ‘Dolandırıcıların enflasyon tuzağına düşen yandı’
Dolandırıcıların bu sefer ki hedefi emekliler oldu.

Son dönemlerde sosyal medya aracılığıyla dolandırıcılar tarafından cep telefonlara gelen bazı mesajlar vatandaşların tuzağa düşmesine sebep oluyor.

Dolandırıcılar, son zamanlarda sosyal medya dahil olmak üzere cep telefonlarına mesajlar atarak vatandaşı ağına düşürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ismi ile emeklilere “enflasyonla mücadele” kapsamında 'geri ödemesiz devlet desteği' gibi konular kullanılarak dolandırıcılık mesajları iletiyor.

DOLANDIRICILAR AMAÇLARINA ULAŞABİLİYOR

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sefer Darıcı, dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiklerini dile getirirken, “Bu noktada özellikle insanların haberlerden, televizyonlardan takip ettikleri gündeme ilişkin başlıkları, sosyal medyadan takip ettikleri içeriklere yönelik oltalama eylemlerinde bulunuyorlar ve bu tarzdaki durumlarda bu takip edilen gündeme ilişkin gelen mesajlar kişilerin halihazırda zaten haberlerde izledikleri zaten sosyal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor" dedi.

sosyalmedyapaylasim.webp

Darıcı, son süreç değerlendirildiğine seçimlerden hemen sonra emeklilere yönelik birçok bu tarzda dolandırıcılık faaliyetinde bulunulduğunu ve çeşitli mesajlar iletildiğini söyledi.

Darıcı, dolandırıcıların en son gönderdikleri mesajların içeriğinde enflasyonla mücadeleye dikkat çekerken, Türkiye'nin ekonomik durumuyla ilgili içeriklerin olduğunu ve bu enflasyonla mücadeleyi kullanmakla alakalı mailler ve mesajlar gönderdiklerini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.