Twitter çalışanlarından Elon Musk'a dava

Twitter çalışanlarından Elon Musk'a dava
Twitter çalışanları yeni bir davanın iddianamesine göre Twitter, Elon Musk'ın satın alması sonrasında çalışanlara yıllık ikramiyelerini ödemedi.

Twitter'da tazminat direktörü olarak görev yapan ve geçen ayın son günlerinde işten ayrılan Mark Schobinger isimli çalışan Twitter’a dava açtı. Schobinger dava için San Francisco federal mahkemesine başvurdu.

"MUSK SÜREKLİ OLARAK SÖZ VERDİ"

Çalışan, davada "Hem Musk'ın satın alınmasından önce hem de sonra, Twitter yönetimi şirket çalışanlarına sürekli olarak 2022 için yıllık ikramiyelerinin Bonus Planı kapsamında ödeneceğine dair söz verdi." dedi.

Liss-Riordan, Twitter'ın çalışanlara on milyonlarca dolar borçlu olduğunu dile getirdi. Bu esnada Twitter ise sessizliğini korumaya devam etti. Şikayet dilekçesinde yer alan bilgilere göre Musk'ın şirketi satın alacağı gündeme geldiğinde pek çok çalışan, tazminatları ve yıllık ikramiyeleri hakkında endişelerini dile getirdi. Musk'ın satın almasının tamamlanması sürecinde şirket yöneticileri, çalışanlara düzenli olarak 2022 ikramiyelerinin hedefin yüzde 50'si oranında ödeneceğini söyledi. Bütün bu sözlere rağmen, Twitter ikramiyeleri ödemedi.

twitter-blue-subscription-test-run-is-reportedly-live-and-costs.jpg

Schobinger'in avukatı Shannon Liss-Riordan, 2022 bonuslarını almamış olan, geçmişte ya da şu anda Twitter'da çalışanları da davaya dahil edilmesini planladığını belirtirken bu davanın bir toplu dava sınıfına girmesini hedeflediğini duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.