Herkes 'sınırlama' sanıyordu: Twitter'ın çökme nedeni belli oldu!

Herkes 'sınırlama' sanıyordu: Twitter'ın çökme nedeni belli oldu!
Geçtiğimiz gün Twitter'da yaşanan sorunların 'tweet sınırlaması'ndan kaynaklı olmadığı ortaya çıktı. Gerçek herkesi şaşırttı. İşte ayrıntılar...

Metin GÜREŞ/KAMU SON HABER

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından yaptığı hamleler tüm kullanıcılardan büyük tepki topladı. Musk, en son yaptığı "tweet sınırlaması" adımıyla birçok kullanıcıyı kaybetti.

Tweet kısıtlamasının yanı sıra, Elon Musk yeni bir özellikten bahsetmişti. Ancak bunun gerçek olmadığı ortaya çıktı. Asıl sorunun kısıtlama değil, “ödenmemiş faturalar” olduğu ortaya çıktı. İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

TWİTTER'IN ÇÖKME NEDENİ BELLİ OLDU!

Dün, Twitter gündeminin en çok konuşulanı Twitter'a erişim ve Twitter'daki tweetlerin görülmemesi ve paylaşılmaması oldu. Kullanıcılar, bu sorunun tweet sınırlaması olarak düşündü.

Söz konusu yeni sınırlamaya göre günde sadece 600 adet tweet görülecekti. 600 sınırını aşılması halinde bir sonraki güne kadar Twitter’da sadece aynı tweetleri görülebilecekti.

Kullanıcılardan gelen yoğun tepkilerin ardından sınırlama kararı 800 tweete yükseltildi. Bununla birlikte, sınırlamanın kalkmasını isteyen kullanıcıların Twitter Blue paketlerine üye olması istendi. Fakat olayın aslının 'ödenmemiş faturalar' olduğu ortaya çıktı.

GOOGLE VANAYI KAPATTI

Bloomberg’in haberine göre, Twitter’ın Google Cloud’un “service” ücretini ödemediği ortaya çıktı. Bu ücret bir nevi Google tarafından kesilmiş bir elektrik faturası anlamına geliyor. Musk faturaları zamanında ödemediği için Google, Twitter uygulaması üzerinde bir erişim kısıtlamasına gitti.

Elon Musk'ın bu durumu "yeni bir özellik" olarak duyurup kullanıcıları 'Twitter Blue'ya yönlendirmesi 'krizi fırsata çevirmek' olarak yorumlandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.