Tutuklu Gültan Kışanak ablasının cenazesine katıldı

Tutuklu Gültan Kışanak ablasının cenazesine katıldı
Tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, vefat eden ablasının cenazesini katıldı.

Kandıra Cezaevi'nde 30 Ekim 2016'dan bu yana tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın dün ablası Zeynep Özer vefat etti. Kışanak'ın cenazeye katılmak için yaptığı başvuru kabul edildi ve Kışanak, bugün Elazığ'a getirildi.

Kışanak'a çok sayıda jandarma eşlik etti. Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Ehlibeyt Cemevi’ne gelen Kışanak, burada taziyeleri kabul etti.

NEDEN CEZAEVİNDE

25 Ekim 2016'da Gültan Kışanak, ‘PKK'ya üye olmak’, ‘olağan üye sıfatıyla katıldığı Demokratik Toplum Kongresi'nde terör örgütü lehine konuşma yapmak’, ‘PKK'nın çağrısıyla düzenlenen nevruzlarda özerklik çağrısında bulunmak’, ‘resmî araçları PKK üyelerinin cenazelerine tahsis etmek’, ‘yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılarak cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgüt lehine söz ve eylemlerde bulunmak’ suçlarından gözaltına alındı.

İddianamede, Kışanak hakkında "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 41 kez, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak" suçlarından 57 yıl 6 aydan 230 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. 1 Şubat 2019'da görülen davada, mahkeme heyeti Kışanak'a "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından toplamda 14 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.