Türkiye'de o ilacın satışı durduruldu 'İlaç krizi giderek büyüyor'

Türkiye'de o ilacın satışı durduruldu 'İlaç krizi giderek büyüyor'
Türkiye'de ilaç krizi giderek büyümekte. İsviçre merkezli bir ilaç firması, geçtiğimiz aylarda ecza depolarına gönderdiği açıklamayla 14 ilacın Türkiye’de satışını sonlandırdığını duyurmuştu. Bununla beraber bir ilacın daha satışı durduruldu.

Bu ilaçlar arasında göz tansiyonu, Alzheimer, migren, göz enfeksiyonu, göz ağrısı ve epilepsi ilaçları da yer almakta.

EPİLEPSİ İLACININ SATIŞI TAMAMEN DURDURULDU

Özellikle dikkat çekenlerden biri de Oxcarbezapine etken maddeli bir epilepsi ilacı oldu. Bu ilacı kullanan epilepsi hastaları, ilacın satışının durdurulmasıyla mağdur duruma düştü.

1-jbo81zwlmg.jpg

MUADİLİ DE BULUNMUYOR !

Change.org’da imza kampanyası başlatan Aslı Özkan isimli bir yurttaş, ilacın Türkiye’de muadili olmadığını vurguladı. Özkan, kampanya metninde “Bu ilacı alamayanlar tekrar nöbet geçirme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar” ifadelerine yer verdi.

Epilepsi hastalığının tedavisinde genellikle antinöbet ilaçlarının kullanıldığını belirten Türk Nöroloji Derneği Epilepsi Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Kadriye Ağan, “Satışı durdurulan bu ilaç fokal başlangıçlı epilepsilerin tedavisinde sıklıkla tercih ediliyor. Bir ilaçtan diğerine geçiş döneminde hastanın nöbet geçirme riski artabilir” açıklamasında bulundu.

1-2-1392x928.jpg

Bu durum, ilaç tedavisi alan ve bu ilaca muhtaç olan hastalar için ciddi bir sıkıntı yaratmakta. Sağlık otoriteleri ve ilgili kurumlar, bu krize yönelik çözümler üretmeye çalışırken, hastalar ve yakınları da endişe içinde beklemekte. İlacın yeniden Türkiye'ye getirilmesi veya alternatif çözümler bulunması için çalışmaların hızlandırılması büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.