Turgut Altınok'un mal varlığı ve torpil yanıtı olay oldu ‘Salonda kahkaha tufanı koptu’

Turgut Altınok'un mal varlığı ve torpil yanıtı olay oldu ‘Salonda kahkaha tufanı koptu’
Turgut Altınok mal varlığı tartışma konusu olmuştu. Altınok'un Mevzular Açık Mikrofon programında mal varlığı ve torpil sorusuna verdiği yanıt olay oldu.

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünde gerçekleşen Gain platformu üzerinde yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon Yerel Seçim Özel programına katıldı. Programda Altınok'un çok tartışılan mal varlığı konusuna ve torpil sorusuna verdiği yanıt olay oldu. Salonda izleyiciler tarafından kahkaha tufanı koptu.

“TÜRKİYE'DE BÖYLE İNSANLAR DA VARMIŞ!”

ekran-goruntusu-2024-03-21-101119.png

Gündemde olan ve çok tartışılan mal varlığıyla ilgili Turgut Altınok'a, "Nakit para veya araçlarınızı göstermediniz, sadece taşınmazlarınızı açıkladınız. Son günlerde bu mal varlığınızla ilgili bir değişiklik oldu mu, örneğin satış veya bağışlar?" şeklinde soruldu. Altınok, Keçiören Belediyesi'nde 20 yıl görev yaptığını ve belediyeden hiçbir harcırah almadığını belirterek, seyahatlerinde dahi kamu kaynaklarını kullanmadığını ifade etti.

ekran-goruntusu-2024-03-21-101046.png

Ardından Altınok, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Londra'dan bir evi ne kadara aldı, bunu açıklasın. Benim Türkiye dışında herhangi bir gayrimenkulum yok. Biz bu toprakların çocuklarıyız, başka bir yere gidecek toprağımız yok. Altınok, net bir adamdır" şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2024-03-21-101340.png

Altınok'un bu açıklamasının ardından, bir genç "Helal olsun! Türkiye'de böyle insanlar da varmış" şeklinde bir tepki verdi, salonda kahkaha tufanı koptu.

“ÖYLE DEMEYELİM DE…”

Torpil iddialarıyla ilgili gelen bir soruda programa damga vuran konular arasında yer aldı. Altınok'un "Aldığımız personelin birçoğunun torpili yoktur söyleyeyim" sözleri kısa süreliğine şaşkınlık yaratırken, araya Oğuzhan Uğur girdi. Uğur "Birçoğunun demeyin de efendim o zaman da torpili olanlar varmış gibi oluyor" diye konuştu.

ekran-goruntusu-2024-03-21-101043.png

“TÜM ANKARA’YA KOMŞUYMUŞSUNUZ”

Mal varlığıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bir genç kadın, Keçiören'de çöp konteynerlerinin olmadığını belirtti ve eğer seçilirse tüm ilçelerdeki çöp konteynerlerini toplayıp toplamayacağını sordu. Altınok, bu soruya, "Hangi mahallede oturuyorsunuz?" şeklinde karşılık verdi. Genç kadının "Komşunuzum Tepebaşı'nda oturuyorum. Zaten mal varlığınızla birlikte tüm Ankara'ya da komşuymuşsunuz." sözleri dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2024-03-21-101213.png

Altınok ise, "Londra'ya değil Ankara'ya komşuyum. Ankara'nın çocuğuyum. Mal varlığımın tamamı belediye başkanı olmadan önce edinilmiştir. Helalin helalidir. Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmıştır" şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.