Tuna Kaya küçük yatırımcılara ‘tuzağa düşmeyin’ diyerek açıkladı ‘Çok sayıda kişi parasını kaybediyor’

Tuna Kaya küçük yatırımcılara ‘tuzağa düşmeyin’ diyerek açıkladı ‘Çok sayıda kişi parasını kaybediyor’
Ünlü ekonomist, yatırımcılara kritik uyarılarda bulunarak 'tuzağa düşmeyin' açıklamasında bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu noktada kripto paralarda yaşanan yükseliş dikkat çekiyor. Ancak son zamanlarda kripto paralarda yaşanan sert düşüşlerde yatırımcıları tedirgin ediyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAYA: PANİK YAPMAMALIYIZ

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, bitcoin ve altcoinlere ilişkin, “Öncelikle, normal ve sağlıklı bir düşüş olduğunu belirtmek isterim. Burada bir paradigma değişimi yok. Bitcoin'in ve altcoinlerin düştüğüne dair "öldük, bittik" algısına kapılmamak önemlidir. Panik yapmamalıyız” şeklinde konuştu.

Japonya'da faiz artışı ardından birçok piyasada yükseliş bekleyenlerin olduğu ve yüksek kaldıraçlı long işlemlerinin açıldığını söyleyen Kaya, “Bu tür işlemlerin temizlenmesi gerekiyordu. Ayrıca, FED öncesinde genellikle piyasalarda bir satış olur ve bu satışın bu şekilde karşılanması normaldir” dedi.

background-bitcoin-cryptocurrency-coins-on-600nw-1686307888.jpg

“KÜÇÜK YATIRIMCILARI ETKİLİYORLAR”

Piyasanın açıkça yükseliyor gibi görünüp ve ardından bir satış gerçekleştirdiğini söyleyen Kaya, “Bu, piyasada yüksek kaldıraç kullanan kişilere bir uyarı niteliği taşır. "Bu piyasadan güzel para kazanacağız" düşüncesiyle hareket edenlere gerçekçi olmadıklarını hatırlatmalıyız. Aynı zamanda, küçük yatırımcıları da etkilemek için market yapıcılar çaba sarf eder. Hatta kaldıraçlı işlem yapmayan normal spot işlem yapan yatırımcıları bile etkileyebilirler. Bunu yaparak, düşüşten sonra tekrar toplamak için bir fırsat yaratırlar” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK İNSAN PARASINI KAYBEDİYOR”

Genel olarak, piyasada bu tür döngülerin yaşandığını belirten Kaya, Bitcoin genellikle yükselişini sürdürürken, yüzde 40'lık düşüşler de olabileceğinin altını çizdi. Kaya, “Bu düşüşlerde, altcoinlerin de zarar görebileceğini unutmamak önemlidir. Altcoin alırken, yüksek kaldıraç kullanmaktan kaçınmak önemlidir. Çünkü birçok insan buraya gelip parasını kaybediyor. Bu noktayı sürekli hatırlatıyorum. Çünkü çok sayıda kişi zarar ediyor” dedi.

20220105-bitcoin-aa.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.