Tüm tapu sahiplerinden artık o belge istenecek '15 gün süre verildi'

Tüm tapu sahiplerinden artık o belge istenecek '15 gün süre verildi'
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sistemde yapmış olduğu değişiklikler doğrultusunda, tüm tapu sahiplerinin 15 gün içerisinde belirtilen belgeyi almaları gerekiyor.

Yönetmenlikte yapılan yeni düzenlemeler kapsamında çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi’nin (ÇKS) kullanımına dair detayları ortaya çıkmaya başladı.

Ortaya çıkan yenilikler kapsamında, ÇKS’ye kaydolma süreçlerini, denetimlerin nasıl yapılacağını ve sistemin güncellenmesiyle ilgili esasların düzeltilmesini içeriyor.

Üzerinde çalışılan ve çalışmalar sonucunda yapılan değişiklikler doğrultusunda, taahhütname kapsamında olan araziler, üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonlarının yönlendirilmesiyle belirlenen yöntemlerle kayıt edilecek.

tapu1424968.jpg

Mirasçılar yada hissedarlar, taahhütname kapsamında bulunan arazilere üretim yılı içerisinde itiraz etmeleri durumunda, bu arazilere ait kayıtlar, itiraz edilen hisse oranlarına tekabül eden alanlar için son bulacak.

Bununla beraber, verasetten iştirak olup taahhütname ile başvurulan araziler, hissedar veya mirasçıların doğrultusunda itiraz edilmesi durumunda, arazilere ait kayıtlar içinde bulunulan üretim yılından itibaren taahhütname süresinin sonuna kadar verasete konu hisselere itiraz edilen alanlar için son bulacak.

15 GÜN SÜRE VERİLDİ

İstenilen belgenin alınması için 15 gün süre verildi. Veraset yoluyla iştirak edilen ve taahhütname ile başvurulan arazilere hissedarların ya da mirasçıların itiraz etmesi durumunda, kayıtlar içinde bulunan üretim yılından itibaren taahhütname süresinin sonuna kadar son bulacak.

Bu arazilere ait ÇKS kayıtları, üretim yılının mart ayında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda 15 gün süreyle askıya alınacak. Mirasçılar yada hissedarlar dışında yapılan itirazlar sonraki aşamalarda dikkate alınmayacak.

jhgfdh.jpg

BU BELGE İSTENECEK

Mirasçılık belgesinin alınması, belirli bir süre içinde iletilmesi gereken bir zorunluluktur. Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü durumunda, miras hakkının tescil edilmemiş araziler, intikali yapılmamış araziler olarak kabul edilecektir.

İntikali yapılmamış arazilere yönelik yapılan taahhütname başvurularına mirasçılar tarafından itiraz edilmesi halinde, mirasçılık belgesi talep edilecektir.

tapu-cesitleri-nelerdir.jpg

KİRA SÖZLEŞMESİ YA DA TAAHHÜTNAME TALEP EDİLECEK

Başvurulan arazide kendi hissesi bulunmayan kişiler için, hissedarlarla yapılan kira sözleşmesi ya da taahhütname istenirken, veraset yoluyla iştirak edilen arazilerde hisse oranlarının belirsiz olduğu durumlarda, tüm hissedarlarla yapılan kira sözleşmesi ya da taahhütname talep edilecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.